Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Trasig mobil är inte roligt. Vill du undvika att telefonen går i kras finns det faktiskt enkla saker du kan göra.Trasig mobil är inte roligt. Vill du undvika att telefonen går i kras finns det faktiskt enkla saker du kan göra.Trasig mobil är inte roligt. Vill du undvika att telefonen går i kras finns det faktiskt enkla saker du kan göra.
Ha inte mobilen i fickan. Det är lättare än du tror att telefonen glider ut från fickan och landar med en krasch i marken.Ha inte mobilen i fickan. Det är lättare än du tror att telefonen glider ut från fickan och landar med en krasch i marken.Ha inte mobilen i fickan. Det är lättare än du tror att telefonen glider ut från fickan och landar med en krasch i marken.
Ta med mobilen till vattnet är kanske inte heller en god idé. Våga lämna mobilen hemma! (Eller ta den åtminstone inte i närheten av vattnet.)Ta med mobilen till vattnet är kanske inte heller en god idé. Våga lämna mobilen hemma! (Eller ta den åtminstone inte i närheten av vattnet.)Ta med mobilen till vattnet är kanske inte heller en god idé. Våga lämna mobilen hemma! (Eller ta den åtminstone inte i närheten av vattnet.)
1 AV 3
Trasig mobil är inte roligt. Vill du undvika att telefonen går i kras finns det faktiskt enkla saker du kan göra.
Foto: Shutterstock
2 AV 3
Ha inte mobilen i fickan. Det är lättare än du tror att telefonen glider ut från fickan och landar med en krasch i marken.
Foto: Shutterstock
3 AV 3
Ta med mobilen till vattnet är kanske inte heller en god idé. Våga lämna mobilen hemma! (Eller ta den åtminstone inte i närheten av vattnet.)
Foto: Colourbox

Så skyddar du din mobil från att gå sönder

Plötsligt är olyckan framme och telefonen går i kras.

Men det går att undvika en trasig skärm.

Så här gör du för att skydda din mobiltelefon från att gå sönder.

Du har precis skaffat en ny telefon. Efter en vecka åker den i golvet - och skärmen ser ut som avancerad mosaik. Känns scenariot igen? Du är inte ensam. En engelsk studie visade nyligen att den genomsnittliga mobiltelefonen går sönder under de första tio levnadsveckorna.

Men det går att undvika ett liv med fingerskrollande på krossad skärm. Så här gör du för att skydda din telefon från att gå i tusen bitar.

 

LÄS OCKSÅ: 9 smarta sätt att få mer utrymme i telefonen

 

Förvara inte telefonen i fickan

Din stackars mobiltelefon lever farligt i byxfickan. Låt den i stället ligga i väskan eller i en ficka med blixtlås, där den inte riskerar att trilla ut på asfalten.

 

Skydda telefonen

Investera i ett skal till din mobiltelefon. Ett hållbart case dämpar fallet om din telefon går i backen – och kan rädda den från att gå sönder.

 

Låt bli att gå och sms:a samtidigt

Vi vet hur viktigt det är att messa alla dina vänner att du precis såg Eric Saade på Ica. Men vänta tills du sitter ner innan du börjar fingra på mobilen – både för din telefons och för din egen säkerhets skull.

 

Håll mobiltelefonen borta från vatten

Om du vet med dig att du är en klumpig person kan det vara läge att lämna telefonen hemma när du ska till stranden. Läs en klassisk roman i stället!

 

Strunta i att sms:a på fyllan

Fått i dig ett eller två glas vin för många? Lägg undan mobilen. Dels undviker du pinsamma fylle-sms, dels riskerar inte telefonen att glida ur dina fumliga fingrar.

 

Källa: purewow.com

 

LÄS OCKSÅ: Så undviker du brand i din mobilladdare