Myggor kan vara riktigt obehagliga – så här blir du av med dem

Så övervinner du myggen – med supersmarta fällorna

Kaffesump, rökelse och vitlök. De gamla husmorsknepen som ska hålla borta myggen är många. Om de verkligen funkar råder det delade meningar om. 

I dag finns det även smarta elektriska myggfällor som du kan köpa för att slippa blodsugarna. Här tipsar vi om några olika modeller och reder ut hur de fungerar. 

En härlig sommarkväll kan lätt bli förstörd av störande myggor och att bli av med dem kan vara lättare sagt än gjort. Men som hjälp finns i dag flera avancerade hjälpmedel att köpa – vissa dyrare än andra. 

De allra dyraste varianterna är mycket genomtänkta och fungerar genom att imitera varmblodiga varelser, för att på så vis locka till sig myggen. De lite billigare typerna fokuserar mer på att använda sig av myggmedel och kemikalier. 

Frågan är hur mycket du är beredd att betala för att bli av med blodsugarna. Här tipsar vi om några olika typer av myggfällor.

LÄS MER: 11 enkla knep för att slippa myggen i sommar 

GUIDE: 5 elektriska myggfällor

1. Mosquito magnet executive

Mosquito magnet kan skryta med sin höga prestanda.

Executive är den modell som har högst prestanda, störst fångsnät samt inbyggd smart teknologi. Executive är sladdlös och har en täckningsyta på 4 000 kvadratmeter. Och kanske bäst av allt – den är både ljud- och luktfri. 

Så fungerar den:

Genom att bilda ett ämne som för myggen känns som mänsklig andedräkt luras de att närma sig fällan. Väl där sugs de effektivt in i en nätpåse med hjälp av vakuumteknik. Därefter torkar de ut och dör. Barbariskt men effektivt! Faktum är att reduceringen av antalet mygg sker så pass snabbt att det inte dröjer länge innan fortplantningscykeln brutits ner. Resultatet är tydligt redan efter några dagar och efter några veckor har fällan dramatiskt reducerat det lokala beståendet. 

Men smakar det så kostar det. Fällan hör till de dyrare i klassen och du får vara beredd att lägga över 6 000 kronor på en.

ANNONS: Lägsta priset på denna myggfälla just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

2. Ryobi OBR1800

Inbyggda mattor med myggmedel gör att knott och mygg håller sig undan.

Bärbar, ljudlös och luktfri. Visst låter det som en praktisk myggfångare! Jämfört med Mosquito magnet är kanske Ryobis täckingsområde på 20 kvadratmeter lite fjuttigt, men priset är desto bättre! Priset ligger på omkring 600 kronor.

Så fungerar den: 

Mattan med myggmedel stoppas in under den svarta skyddskåpan och byts ut när den är förbrukad. Detta gör att knott och mygg på ett effektivt sätt håller sig undan. Att det hela drivs med batteri gör att både lukt och rök kan undvikas. I priset ingår tre myggskyddsmattor – varje med förbrukningstid 4 timmar. 

ANNONS: Lägsta priset på denna myggfälla just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

3. Therma cell Halo 

Halo är ett diskret myggskydd för din balkong, altan och trädgård.

Halo är ett diskret myggskydd för din balkong, altan och trädgård. Perfekt att ställa på bordet. 

Så fungerar den: 

Även Halo har inbyggda mattor med myggmedel och innehåller dessutom gaspatroner vilka kan laddas fyra åt gången. Detta ger ett närmare 16 timmar långt skydd. Halo skapar likt Ryobi en skyddszon på ungefär 20 kvadratmeter. 

Fällan drivs med hjälp av vanliga AA-batterier. 

ANNONS: Lägsta priset på denna myggfälla just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

4. Myggfritt Silverline 

Den här myggfångaren ger ett närmare 16 timmar långt skydd.

Mygg är inte bara ett problem utomhus. När fönster och dörrar står öppna varma sommardagar är det inte ovanligt att myggorna tar sig in och blir dina oinbjudna gäster. 

Så fungerar den: 

Fördelen med denna myggfångare är att det är helt giftfri. Apparaten sätts direkt i vägguttaget och täcker 25 kvadratmeter. Anpassad ljudteknologi kommer hålla borta myggen men utan att döda dem. Ljudet ska inte påverka människor och djur – även om det kan vara hörbart. 

ANNONS: Lägsta priset på denna myggfälla just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

5. Predator Dynamic

Tanken med myggfångaren är att den ska efterlikna människan.

Det mest effektiva sättet att locka till sig och fånga mygg verkar vara att imitera varmblodsdjur som lever och andas. Och det är just så som Predator Dynamic är designad. Tanken är att efterlikna människan på flera plan – precis som Mosquito magnet. På samma sätt kommer också denna myggfångare hamna i en dyrare prisklass. 

Så fungerar den: 

Den sladdlösa mygg- och knottfångaren drivs av gasol och bryter effektivt ner mygg och knott på en yta upp mot 5000 kvadratmeter 

ANNONS: Lägsta priset på denna myggfälla just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

 

LÄS MER: Så enkelt gör du Anitas myggmedel – som verkligen funkar  

LÄS MER: 11 enkla knep för att slippa myggen i sommar 

LÄS MER: Här är Marie-Louises smarta knep för att slippa fästingar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!