Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Här är Panasonics nya osynliga tv

Är du också trött på att tv:n mest ser ut som en stor svart fläck på väggen?

Foto: Fotolia

1 av 6

Nu kan det snart bli ändring på det!

Foto: Youtube

2 av 6

Panasonic har nämligen tagit fram en tv som smälter in som en del av väggen eller fungerar som en glasdörr i en bokhylla.

Foto: Youtube

3 av 6

Tv:n ska använda den senaste OLED-tekniken, vilket innebär att varje pixel i skärmen lyser av sig själv, istället för att lysas upp bakifrån.

Foto: Youtube

4 av 6

Det kan dock ta upp till tre år innan tv:n kommer ut på marknaden.

Foto: Youtube

5 av 6

Företaget visade också upp flera spännande tekniknyheter för köket, bland annat en smart vinkyl som själv kan berätta vilken temperatur som är bäst för drycken som förvaras inuti.

Foto: Youtube

6 av 6

Är du trött på att din tv tar upp mycket plats och mest ser ut som en stor svart fläck på väggen när den är avstängd? Nu kommer goda nyheter från Panasonic, som tagit fram en tv som är i stort sett osynlig.

Andra har också läst

Tycker du att din tv, trots att den är platt, tar upp för mycket plats på väggen och inte alls matchar din övriga inredning? Teknikutvecklingen går snabbt framåt, och snart kan det bli verklighet med "osynliga" tv-apparater i våra hem. Vem skulle tacka nej till det?

LÄS OCKSÅ: Google lanserar flera nya smarta prylar för hemmet

Foto: Youtube

Smälter in i väggen

Panasonic har nämligen tagit fram en prototyp på en tv som smälter in som en del av väggen eller fungerar som en glasdörr i en bokhylla, skriver Veckans Affärer .

Den osynliga tv:n, och flera andra smarta teknikprylar till hemmet, visades nyligen upp på elektronikmässan CEATEC i Japan. 

LÄS OCKSÅ: Mäklaren om nya trenden: Därför vill alla bo som på hotell

Ny teknik gör skärmen nästan osynlig

Panasonic vill ännu inte berätta så mycket om tekniken av konkurrensmässiga skäl, men tv:n ska använda den senaste OLED-tekniken, vilket innebär att varje pixel i skärmen lyser av sig själv, istället för att som i dagens tv-apparater lysas upp bakifrån.  

Tv:n är oerhört tunn, och eftersom det endast är ett tunt lager plast ovanpå glasskärmen blir den i stort sett osynlig på väggen.

Enligt en talesperson för Panasonic kan det dock ta upp till tre år innan tv:n kommer ut på marknaden.

Visade upp flera tekniknyheter för köket

Förutom den osynliga tv:n visade företaget upp flera spännande tekniknyheter för köket på den japanska mässan. Bland annat en smart vinkyl som själv kan berätta vilken temperatur som är bäst för drycken som förvaras inuti, samt ett köksbord där maten kan lagas direkt på bordet. 

Se klippet här nedanför för att få en glimt av hur våra hem kan se ut om några år!

LÄS OCKSÅ:

Din gamla muminmugg kan vara en dyrgrip

Ladda mobilen rätt – här är 5 myter att ta hål på

Hitta ditt drömkök – 14 härliga kök att inspireras av