På sämstalistan placerar sig bland annat robotgräsklipparen Stiga Autoclip 221 som inte klarade säkerhetstestet.
1 av 3: På sämstalistan placerar sig bland annat robotgräsklipparen Stiga Autoclip 221 som inte klarade säkerhetstestet.
Skaftdammsugaren Bosch BBHMOVE2N visade sig ha i princip obefintlig sugförmåga.
2 av 3: Skaftdammsugaren Bosch BBHMOVE2N visade sig ha i princip obefintlig sugförmåga.
Köksfläkten Witt PUSH 90, som kostar runt 20 000 kronor, visade sig reducera lukten i matoset med noll procent.
3 av 3: Köksfläkten Witt PUSH 90, som kostar runt 20 000 kronor, visade sig reducera lukten i matoset med noll procent.

Farlig gräsklippare bland förra årets sämsta köp

En köksfläkt utan sug, en robotgräsklippare som både klipper fötter och gräs och en ekologisk pasta med höga halter bekämpningsmedel. Det är några av produkterna som kvalar in på listan över förra årets sämsta produkter från tidningen Råd & Rön.

Konsumenttidskriften Råd & Rön har listat några av de produkter som underkändes i deras tester förra året. En del av produkterna har inte den funktion som utlovas och andra är rent ut sagt farliga.

Dammsugare och köksfläkt sög i test

Två produkter som suger, eftersom de inte suger, är skaftdammsugaren Bosch BBHMOVE2N och köksfläkten Witt PUSH 90. Skaftdammsugaren visade sig i test ha i princip obefintlig sugförmåga på både mjuka mattor och hårda golv medan köksfläkten, som dessutom kostar runt 20 000 kronor, visade sig reducera lukten i matoset med noll procent.

LÄS MER: Stort test av 6 olika dammsugare – här är den bästa 

Robotgräsklippare klippte rakt över sko

På sämstalistan placerar sig också robotgräsklipparen Stiga Autoclip 221 som inte klarade säkerhetstestet. När en sko placerades framför klipparen stannade den inte, som den borde, utan fortsatte lugnt sitt klippande rakt över skon.

LÄS MER: Stort test av 7 robotgräsklippare – se vilken som är bäst  

En annan hälsofarlig produkt som upptäcktes i test under 2018 var Garants Ekologiska kikärtspasta som visade sig innehålla halter av bekämpningsmedlet pirimiphos-methyl som var över EU:s gränsvärde.

LÄS MER: Expertens bästa tips när du ska köpa värmepump 

Hitta fler tester av hemelektronik här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande