Apples oväntade drag: Ska ha koll på din digitala hälsa

Har du funderat över hur mycket du egentligen använder din mobiltelefon? Det har Apple i alla fall gjort.

Foto: Getty Images

1 av 2: Har du funderat över hur mycket du egentligen använder din mobiltelefon? Det har Apple i alla fall gjort.

Den nya satsningen heter digital hälsa och syftar till att ge oss möjligheten att skapa en medvetenhet och kontroll över vår mobilanvändning.

Foto: Getty Images

2 av 2: Den nya satsningen heter digital hälsa och syftar till att ge oss möjligheten att skapa en medvetenhet och kontroll över vår mobilanvändning.

Brukar du fundera över hur mycket du egentligen använder din mobiltelefon? 

Hur ofta du skrollar igenom dina sociala medier och hur mycket tid du lägger ner på att hålla dig uppdaterad? 

Det har i alla fall Apple gjort – vars senaste fokus är digital hälsa. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Vi surfar, läser recept, chattar och fotograferar. På tunnelbanan, i hissen, framför tv:n och på jobbet. Ja, numera är vår mobiltelefon med oss mest hela tiden. Den underlättar och ger oss möjligheter. Men har du någon gång funderat över hur mycket du egentligen använder din telefon? Är alla gånger verkligen viktiga – och är det alltid hälsosamt att vara ständigt uppkopplad? 

Det har Apple tagit i beaktande när de under sin utvecklarkonferens presenterade årets nya version av iOS – där fokus bland annat ligger på digital hälsa. 

LÄS OCKSÅ: Iphones dolda superfunktion: Kan rädda ditt liv

Foto: Getty Images

Vill skapa en medvetenhet och kontroll 

Med satsningen på digital hälsa vill Apple skapa en medvetenhet och kontroll av gemenmans mobilanvändning. Apples kommande operativsystem, iOS 12, kommer låta användare sätta timers för hur länge de vill tillåta sig själva att använda olika appar. 

Det innebär att du tillexempel kommer kunna sätta en daglig konsumtionsgräns för Instagram på 45 minuter och för Facebook på 30 minuter. Data om användning kommer att kunna samlas över flera iOS-enheter och användas för att meddela användaren när gränsen är uppnådd. 

Tanken med satsningen är att användarna ska få större medvetenhet om sin egen mobilkonsumtion. iOS12 kommer att släppas i höst. 

Google och det kommande Android P-operativsystemet fokuserar på likande sak, att sätta digitala gränser. 

LÄS OCKSÅ: Niclas, 28, smarta knep gav bättre mobiltäckning direkt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande