1 AV 3
Sett det här meddelandet i din Iphone? Kanske dyker det upp med jämna mellan rum, trots att du tycker att du raderar saker? Då kanske det är dags att följa våra råd.
Foto: Johanna Lundholm
2 AV 3
"Kan inte spela in video" och "kan inte ta bild" är vanliga meddelanden när ditt lagringsutrymme nästan är fullt.
Foto: Johanna Lundholm
3 AV 3
Under Inställningar > Användning > Lagring kan du se vilka appar som tar mest plats och var du kan behöva radera.
Foto: Johanna Lundholm

9 tips på hur du får mer utrymme i din Iphone

Lagringsutrymme nästan fullt.

Hur trött är du inte på att läsa den meningen i din Iphone?

Vi har samlat nio tips till dig som vill få mer utrymme i mobilen.

För att slippa att utrymmet i mobiltelefonen blir fullt finns det flera saker du kan göra. Börja med att gå igenom alla dina bilder och radera sådana du inte vill spara. Det finns säkert hundratals.

Sedan finns det många små knep du kan använda för att frigöra utrymme. Kolla här!

 

LÄS OCKSÅ: Så undviker du brand i din mobilladdare

1. Ta bort appar som du inte använder

Gå igenom dina appar. Du har säkert en hälsoapp du laddade hem med aldrig använde, eller ett par spel du tröttnade på för länge sedan men som ändå ligger kvar och tar plats i telefonen. Ta bort dem och upptäck hur mycket utrymme du plötsligt har i telefonen.

2. Ta reda på vilka appar som tar mest plats

Ja, du kan se vilka av dina appar som tar upp mest plats. Gå till Inställningar > Allmänt > Användning > Hantera lagring. Där ser du apparna som tar mycket plats och kan därmed upptäcka om det är något du borde överväga att radera.

3. Radera alla miljoner sms

Vi vet. Det är roligt att ha kvar sms från flickvännen, kusinen, mamma eller bästa kompisen. Men handen på hjärtat, du kommer troligen aldrig gå tillbaka och läsa flera månader gamla textmeddelanden. Du kan faktiskt (om du har iOs 8) ändra inställningarna så att sms automatiskt raderas efter en månad. Gå till Inställningar – Meddelanden – Behåll meddelanden och ändra.

 

LÄS OCKSÅ: Visste du att dina Iphone-lurar kunde göra det här?

4. Var petig med vilken musik du lyssnar på

Du har flera låter nedladdade i telefonen – men hur många av dem lyssnar du egentligen på regelbundet? Radera de låtar som du faktiskt inte lyssnar på. Kanske är det en bättre idé att ladda hem Spotify eller en liknande tjänst som inte tar lika mycket av telefonens minne.

5. Ta en back up på alla bilder

Om du regelbundet laddar upp bilder och annat från din mobil till din dator, en extern hårddisk eller till exempelvis Dropbox – ta för vana att radera bilderna från din mobil för att frigöra utrymme.

6. Behåll inte båda bilderna när du fotar i HDR

Har du HDR-läge inställt när du tar bilder? Då vet du kanske att det sparas dubbletter av alla foton. För att skippa det kan du gå till Inställningar > Bilder och kamera och välja bort alternativet "behåll normalbild" längst ner. Då behåller mobilen enbart HDR-bilden när du fotograferar i det läget.

 

LÄS OCKSÅ: 11 saker du inte visste att din Iphone kunde göra

7. Rensa webbläsaren från historik

Du kommer bli förvånad över hur mycket plats du sparar när du rensar historik och webbplatsdata. I början är det jobbigt att behöva logga in på sajterna på nytt, men det kan vara värt det. Gå till Inställningar > Safari och tryck på "Rensa historik och webbplatsdata".

8. Skippa Instagram-bilderna

Nej, du behöver inte skippa Instagram. Men om du instagrammar väldigt ofta skulle du nog bli förvånad om du visste hur mycket utrymme dina Instagram-dubbletter tar upp. För att ändra det, gå till dina inställningar i Instagram-appen och tryck ur "Spara originalfoton".

9. Radera podcastavsnitt du hört

Podcastavsnitt som du redan hört tar onödig plats i mobilen. Gå därför in i din podcast-app och radera alla asvnitt som du redan lyssnat på. Det är helt onödigt att spara dem. Vill du lyssna på dem igen går det att leta upp dem.

 

Källa: Good housekeeping

 

LÄS OCKSÅ: 

11 oväntade saker du kan göra med salt

9 tips för att alltid ha ett välstädat hem

Hon byggde den smartaste tvättstugan du har sett