Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kolla in smarta verktygsskåpet av ett oljefat!Kolla in smarta verktygsskåpet av ett oljefat!Kolla in smarta verktygsskåpet av ett oljefat!
Kolla in smarta verktygsskåpet av ett oljefat! Foto: Privat

Smart verktygsskåp gör du av ett oljefat!

Ligger dina verktyg och skräpar lite här och där?

Nu kan du skapa det smartaste verktygsskåpet ever!

Den här uppfinningen är ju inte bara genial, den är läcker!

Ett hem utan verktyg är inget hem. Sedan har vi ju alla olika mycket. Men hur är ordningen på dina? Ligger de utspridda i lite olika lådor, kanske i en plastkasse eller en överfull verktygslåda?

 

Erbjudande från LEVA&BO Shopping: Passa på! Just nu 20 procent rabatt på trendiga hamam-handdukar

Gör verktygsskåp av oljefat

Ted Lillevold, 23, heter en kille från Borlänge, som älskar att återbruka prylar och bygga saker, man skulle kunna säga att han är lite av en uppfinnare. Han senaste projekt var att han ville få ordning på alla sina verktyg, ha dem på ett och samma ställe, få översikt och utan att det skulle ta för mycket plats. Då blev han tipsad av kompisar som hade sett på nätet att någon gjort ett verktygsskåp utav oljefat.

- Jag såg en kort video på ett verktygsskåp och tyckte det såg fränt ut, säger Ted. Där och då bestämde jag mig för att ge mig på att göra en jag också. Så fort jag fick tag i två stycken oljefat satte jag i gång. Sedan höll jag på i två hela dagar.

 

https://www.youtube.com/watch?v=DZN4h4jjzAQ

 

LÄS OCKSÅ: Så binder du en midsommarkrans steg för steg

Tre olika "verktygstavlor"

Och nog blev det både snyggt, coolt och praktiskt! Skåpet sväljer massor av verktyg, och tack var den uppfinningsrika konstruktionen kan man snurra runt på väggarna inne i tunnan och få fram tre olika ”verktygstavlor”.

- Jag kan tillägga att när jag bygger saker har jag ingen ritning utan utgår enbart från egna mått som jag har i huvudet. Den enda beskrivning jag hade på verktygsskåpet var den där bilden jag hade sett. Men jag är helnöjd med resultatet.

 

 

LÄS OCKSÅ: Sätt upp tavlor utan spik - så gör du!

Inte Teds första uppfinning

Detta är dock inte Teds första uppfinning, han har tidigare byggt en grill som ser ut som en minion, en minibar av en kabeltrumma, en barcykel, badtunna och mycket mer.

- Omkring 2011 började jag att bygga saker, mycket i stål då jag är utbildad svetsare, och införskaffade en svets på hemmaplan, men gör mycket i trä också. Jag försöker återbruka så mycket jag kan och brukar bli tipsad av bekanta om vad de tycker att jag ska bygga. Så jag tar gärna emot idéer på nya byggen, hälsar han.

Kolla in bilder och film så coolt och bra det blev. Vi vill också ha!