Gör en snygg skyline som sänggavel.
1 av 3: Gör en snygg skyline som sänggavel. Foto: Instagram
De håller kanske inte så länge, men så fint att klistra upp blommor och blad med olikfärgad tejp på väggen.
2 av 3: De håller kanske inte så länge, men så fint att klistra upp blommor och blad med olikfärgad tejp på väggen. Foto: Instagram
Många som pysslar med tejp låter rullarna ligga framme så här. De är så snygga att se på så att själva hyllan blir en dekoration i sig!
3 av 3: Många som pysslar med tejp låter rullarna ligga framme så här. De är så snygga att se på så att själva hyllan blir en dekoration i sig! Foto: Instagram

Så här kan du göra om ett helt rum – med washitejp

Den japanska tejpen washi är bra till mycket, men visste du att washitejp kan ge dina rum en helt ny känsla? Här är 13 snygga inredningstips!

Visst är det härligt att pyssla med washitejp. Men det går också utmärkt att göra ett helt rum snyggare och mysigare med den japanska, mönstrade papperstejpen. Här är några fina exempel.

LÄS OCKSÅ: Gör om din Ikea-byrå – här är 16 enkla idéer

Sänggavel

 

 

Gör en snygg skyline som sänggavel.

Gör en tapet

 

 

Här är det bara fantasin som sätter gränser! Dekorera väggarna med washitejp, här är det små kryss som har blivit en fond i ett barnrum.

Pigga upp hallen

 

 

Där det är trångt om utrymme är det extra fint att göra en dekoration med tejp. I den här lilla hallen blir den rosa tejpen verkligen ett lyft.

Ramar direkt på väggen

 

 

Några vykort inramade med tejp i olika färger och former blir ett fint blickfång på väggen. Dessutom har ägaren till den här bostaden gjort ett fönster och en hängare med tejpen.

Till fest

 

 

De håller kanske inte så länge, men så fint att klistra upp blommor och blad med olikfärgad tejp på väggen.

Välj ditt favoritmönster

 

 

Ett geometriskt mönster fick den här arbetsplatsen att bli något personligt. Rita med en blyertspenna på väggen om du har svårt att dekorera på fri hand.

Ny stil på byrån

 

 

Washitejp i olika färger och mönster gör byrålådan till något speciellt. Färgaffärerna vet vilken typ av lack man måste använda för att fixera tejpen.

Täck hela möbeln

 

 

Det lilla bordet har fått ett helt nytt utseende med tejpen. Perfekt för ett barnrum där det går att ta ut svängarna lite mer.

Tejpa lamporna

 

 

Rislampor passar utmärkt att experimentera med om du vill pröva att dekorera med washitejp.

Stolar i olika färger

 

 

Här har enkla vita stolar fått ny stil med lite tejp. Enkelt och personligt.

Perfekt för barnrummet

 

 

Vem skulle inte ha älskat den här väggen när man var liten? Här kan barnen själva få använda sin fantasi och tejpa själva.

Dekorera datorn

 

 

Gör det roligare att skriva, dekorera tangentbordet! Här kan man klistra över självhäftande plast så att tejpen inte nöts ner.

Fina i sig själva

 

 

Många som pysslar med tejp låter rullarna ligga framme så här. De är så snygga att se på så att själva hyllan blir en dekoration i sig!

LÄS OCKSÅ:

* FLER IDÈER: Inred med washitejp – 13 roliga idéer att testa

* Bästa DIY-tipsen – allt du behöver veta om pyssel

* 10 olika sätt att inreda med bokhyllan Billy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!