Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 5
2 AV 5
Ted från Borlänge tillverkade en egen ölkyl – smart och effektiv.
Foto: Privat
3 AV 5
Gräv ett hål i gräsmattan för att göra plats för ölkylaren!
Foto: Privat
4 AV 5
Två gamla blomådor i plåt kan enkelt förvandlas till något helt annat.
Foto: Privat
5 AV 5
Här är den färdiga ölkylaren. Som sedan sänks ned i marken, så fiffigt!
Foto: Privat

Så gör du en hemlig ölkylare till trädgården

Gör din egen ölkylare i trädgården.

Varken el eller kylklampar behövs.

Denna är magisk och dessutom osynlig!

Vem vill inte alltid ha tillgång till kall dricka under varma sommardagar? Och det utan att behöva springa in till kylskåpet hela tiden. Kanske har du en badtunna eller bastu som dessutom ligger en bra bit ifrån kylskåpet. Då är detta en perfekt lösning.

Denna ölkylare kan placeras var som helst. Så länge du kan gräva ett hål i marken. Det är Ted Lillevold från Borlänge som har som hobby att återbruka prylar och uppfinna saker. Han har tidigare uppfunnit ett mycket smart verktygsskåp av ett gammalt oljefat. Men det allra senaste projektet är som sagt en ölkylare. Efter att ha sett en liknande modell på internet dröjde det inte länge innan han var i full gång med att göra en likadan.

Foto: Privat

Återanvänt två blomlådor

– Jag har använt mig utav två stycken gamla blomlådor i plåt som jag hade fått av syrran, men de finns att köpa överallt. Jag gjorde ett handtag med tre bultar som jag svetsade ihop. Men man kan göra ett handtag av vad man vill egentligen och skruva fast om man inte har svets.

Ta ett befintligt lådhandtag eller använd fantasin! Därefter satte Ted en plåtbit framför öppningen så att inte burkarna ska ramla ut, men med lagom utrymme för att kunna plocka ut drickan.

– För att göra det snyggare dekorerade jag hela kylen med dekorplast som jag hade hemma. Och grästuvan, ”locket” till kylen, la jag på en bit plåt så den skulle hålla och inte gå sönder.

När sedan lådan är nedstoppad i det utgrävda hålet i marken, och grästuvan är på plats, är det ingen som kan se eller ana vad som döljer sig där under, och temperaturen håller sig mellan 11-12 grader.

– Nu har jag kall dricka när jag vill, och nära min badtunna som jag också byggt, av en kabeltrumma, säger Ted som även byggt en grill som ser ut som en minion, en minibar av en kabeltrumma, en barcykel och mycket mer.

Bläddra i bildspelet högst upp för att se hur Ted har gjort!

LÄS OCKSÅ: Så smart – 5 oväntade saker du kan frysa in