Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>För hemmet>Bygga & fixa

Publicerad 28 okt 2018 09:30

Så gav Anna gamla loppisfyndet nytt liv

1/5

Foto: Privat

2/5

Foto: Privat

3/5

Foto: Privat

4/5

Foto: Privat

Anna fick en idé om hur hon skulle piffa upp badrummet – med ett gammalt skrivbord som hon hittade på loppis för 400 kronor.

Anna fick en idé om hur hon skulle piffa upp badrummet – med ett gammalt skrivbord som hon hittade på loppis för 400 kronor.

5/5

Foto: Privat

Anna Grevlind, 42, fick en idé om hur hon skulle piffa upp badrummet – med ett gammalt skrivbord som hon hittade på loppis för 400 kronor. Resultatet blev toppen.

– Det är kul att hitta nya användningsområden för saker, säger hon. 

Fyndar du på loppis?

Tack för din röst!

Fyndar du på loppis?

I början av året flyttade Anna Grevlind från Stockholm och Solna tillbaka ner till Skåne. Hon ville förverkliga en dröm: Att bo i sitt drömhus. Och det håller på att bli verklighet, vilket Leva & Bo berättat om tidigare.

Via sin Facebooksida uppdaterar hon hur renoveringen går – och lägger upp bilder så man ser vad som blir av de nya utrymmena. 

Så har hon gjort badrumsmöbeln

Till badrummet har hon gjort någonting väldigt eget: Satt handfatet på ett gammalt skrivbord. 

– Det är kul att hitta nya användningsområden för saker. Skrivbordet köpte jag för 400 kronor på loppis i Trelleborg.

Idén hade hon fått redan innan hon hittade skrivbordet. 

– Jag får som en inre vision om hur jag vill ha det och visualiserar hur jag vill ha det och  går sen och letar efter det. I min förra lägenhet hade jag lite modernare stil och byggde om ett Ikea-skåp till badrumsmöbel, men nu ville jag ha det mer klassiskt, så jag letade reda på skrivbordet.

När bordet hon tänkt ut väl var hittad i verkligheten var det bara att sätta i gång och göra det redo för att bli en badrumsmöbel som handfatet kunde stå på. 

LÄS MER: Agnes förvandlar gamla soffan med mjölkfärg 

Så gjorde Anna badrumsmöbeln: 

• Skrivbordet, som är från en loppis, var var för stor. Därför har Anna kortat in det till rätt djup. 

Foto: Privat

Det gjorde hon genom att ta bort baksidan där benen sitter fast och sedan såga lådorna och bänkskivan kortare och sedan sätta på baksidan igen. 

Foto: Privat

• Fuktspärr målades på de obehandlade öppna träytorna och bänkskivan behandlades med hårdvaxolja för att klara fukten som finns i ett våtrum. 

I stället för vanliga möbeltassar satte Anna på tassar i plast för att inte bordet ska dra åt sig fukt. 

Foto: Privat

• Ta ut hål för avlopp och vatten till handfatet. Sätt fast handfatet på bänkskivan med silikon. Fäst sedan bordet mot väggen med silikon. Klart!

Foto: Privat

 

Foto: Privat

 

Foto: Privat

 

Foto: Privat

”Har man redskapen är det inte svårt”

Själva bygget är inte svårt, enligt Anna Grevlind. 

– Det tar inte ens en dag, förutsatt att man har alla redskap. Det tog mig en eftermiddag. Men då hade jag tänkt mycket på hur jag skulle göra innan.

LÄS MER: Magiska knepet! Se hur Anna får bort fläckarna på bänkskivan i ett svep 

En tydlig vision är Anna Grevlinds viktigaste verktyg för att komma på idéer, men för att få bäst resultat när idéerna ska bli till verklighet tipsar hon om att göra prototyper på resultatet.

– Ofta blir det fel när man ser ritning på papper, i alla fall för mig, så jag bygger alltid exempelvis bordets storlek i flyttkartonger eller tar målartejp och klistrar upp där jag tänkt att spegeln ska vara – så ser man direkt om det faktiskt fungerar i praktiken.