1 av 3: <p>Ta efter Jennys smarta idé – gör en egen luftmadrass av urdruckna vinpåsar.<br></p> Foto: privat
2 av 3: Här testar Jennys kompis Linda CK Persson luftmadrassen i Vättern. Foto: privat
3 av 3: "Det funkade jättebra, och ingen luft läckte in", berättar Jenny Claesson. Foto: privat

Jenny gjorde luftmadrass – av gamla boxvinpåsar

Tycker du också att det känns onödigt att slänga påsen till bag in boxen när vinet är urdrucket? Då kan du ta efter Jennys smarta idé – och göra en egen luftmadrass av påsarna!

Jenny Claesson från Jönköping satt tillsammans med sina vänner på stranden i början av sommaren, när någon berättade att man kan blåsa upp en urdrucken lådvinspåse och använda som huvudkudde när man solar. Då föddes en idé i Jennys huvud.

– Jag kom på att det borde gå att göra en luftmadrass av påsarna. Vi gick ihop hela gänget och samlade påsar under sommaren. Mina föräldrar hjälpte också till, berättar Jenny.

Gjord av 17 vinpåsar

Förra veckan, när de fått ihop 17 påsar, var det dags att förverkliga idén. Jenny blåste upp alla påsar, och sedan la hon tillsammans med en kompis ut dem i ett mönster och tejpade ihop skarvarna med silvertejp. Alltihop tog mindre än en halvtimme.

 

LÄS OCKSÅ: Tapeterna Malin ville ha var för dyra – se hennes briljanta lösning

Testades i Vättern

– Från början hade vi bara tänkt använda de silvriga påsarna till madrassen, men sedan kom vi på att de genomskinliga passade perfekt som kudde, så att man kan se ner i vattnet.

Nu har luftmadrassen testats i Vättern.

– Det funkade jättebra, och ingen luft läckte in. Till nästa sommar har vi ett nytt mål – att göra en flottliknande madrass. Vi har redan nu börjat samla, så här slängs inga vinboxpåsar, säger Jenny.

Vänd kranarna åt samma håll

Vill du ta efter idén och tillverka din egen luftmadrass? Det enda du behöver är vinpåsar och silvertejp, men tänk på är att påsarnas kranar måste hamna på samma sida innan du tejpar, så att du kan vända dem nedåt och slipper ligga på dem när du använder madrassen i vattnet.

 

LÄS OCKSÅ:

* Här slukar mördarsnigeln de försvarslösa fågelungarna

* Gör om din Ikea-byrå – här är 16 enkla idéer

* Linns kreativa bygge ska stoppa fartdårarna

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!