Den nya pelargonen heter Calliope M och är framtagen för att passa de flesta – ja, även de som inte har gröna fingrar.
1 av 2: Den nya pelargonen heter Calliope M och är framtagen för att passa de flesta – ja, även de som inte har gröna fingrar. Foto: Plantagen
Picotee Pink utsågs till Årets pelargon 2018.
2 av 2: Picotee Pink utsågs till Årets pelargon 2018. Foto: Blomsterfrämjandet/Lina Arvidsson

Här är nya superpelargonen som tål det mesta

Intresset för pelargoner verkar aldrig svalna. 

De är klassiska, snygga och lättskötta. 

Det senaste tillskottet i pelargonfamiljen är Calliope M – en ny superpelargon som ska passa alla. 

Svenskar älskar pelargoner och blomman skapar både engagemang och hysteri. Det märks extra tydligt under den årliga trädgårdsmässan, Nordiska trädgårdar, där Årets pelargon utses. En uppskattad utmärkelse som följs av entusiaster från hela landet. 

Pelargonen kommer ständigt i nya varianter och det senaste tillskottet heter Calliope M – en snabbväxande pelargon med många blommor i intensiv färg. 

LÄS OCKSÅ: Här är årets pelargon 2018

Foto: Getty Images

Framtagen för att passa alla 

Det är växtskydds- och utsädesföretag Syngenta Flowers och Plantagen som tillsammans utvecklat Calliope M. En premiumpelargon av hög kvalitet som är tänkt att passa de flesta. 

Anledningen till att Calliope M kallas för superpelargon är för att den, jämfört med andra pelargoner, ska vara enklare att sköta. Blomman ska vara mer tolerant mot regn och stark sol, samt ha längre hållbarhet. Enligt Plantagen ska pelargonen till och med kunna hålla sig fin under den första frosten. 

Har ensamrätt på blomman 

Calliope M kommer finnas i färgerna röd, rosa, orange, lila, vit och "white splash". 

I och med att pelargonen är framtagen av Plantagen kommer de ha ensamrätt på blomman i ett år. Calliope M börjar säljas under vecka 15. 

LÄS OCKSÅ: 20 roliga saker du inte visste om pelargoner

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande