Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Att ge bort och få blommor är nog den mest uppskattade gåvan.
Att ge bort och få blommor är nog den mest uppskattade gåvan.
Att ge bort och få blommor är nog den mest uppskattade gåvan.
Rosensymboliserar kärlek, romantik, skönhet och perfektion.
Rosensymboliserar kärlek, romantik, skönhet och perfektion.
Rosensymboliserar kärlek, romantik, skönhet och perfektion.
1 AV 2
Att ge bort och få blommor är nog den mest uppskattade gåvan.
Foto: iStock
2 AV 2
Rosensymboliserar kärlek, romantik, skönhet och perfektion.
Foto: Colourbox

Det här betyder blomman du ger bort

Att ge bort och få blommor är nog den mest uppskattade gåvan.

Men vilken blomma ska man ge till vem? Det finns ju så många.

Här får du veta vilka som passar till vilken person och vad de står för.

Att ge bort en blomma är aldrig fel. Oavsett det är alla hjärtans dag, mors/fars dag, födelsedag eller bara för att visa att man bryr sig/tycker om någon. Det behöver inte vara någon man är kär i, det kan vara någon som är sjuk, en hjälpsam kollega eller bästa vän. Alla blir glada av blommor! Då kan det vara extra kul att veta vad olika blommor betyder och vilken blomma som passar bäst till olika personligheter.

 

LÄS OCKSÅ: 10 underbara krukväxter – så sköter du dem

 

 

1. Rosor – kärlek

Den här klassiska blomman är en av de mest populära, i alla fall när det kommer till att ge till en partner. Förmodligen för att den symboliserar kärlek, romantik, skönhet och perfektion. Den är också känd för att vara dyr. Passar perfekt till en käresta, men egentligen till vem som helst du älskar.

 

LÄS OCKSÅ: Rosor – så här sköter du om dina snittrosor

 

 

2. Tulpaner – klassiker

Svenskarna köper mest tulpaner i hela världen. Det är en klassiker som alltid fungerar och aldrig är fel. Det finns dessutom många olika sorter och färger att välja mellan. Tulpaner står för fullkomlig kärlek, de är eleganta och lätta att identifiera. Då de både förmedlar komfort och värme, är en klassiker och prisvärd passar den alla och alla tillfällen.

 

LÄS OCKSÅ: Tulpaner – 4 tips för att få dem att hålla länge

 

3. Orkidé – lyx

Orkidén symboliserar kärlek, skönhet, lyx och styrka. Den sänder dessutom ut budskap om exotisk förförelse eller lockelse. Om någon ger dig en orkidé kan man säga att den är lite mer vågad än den som ger bort ett dussin rosor. En populär blomma som, om den tas om hand väl, kan hålla länge. Passar att ge bort till någon som betyder något speciellt och du känner väl.

 

LÄS OCKSÅ: Orkidéer – här är bästa tipset för fina blommor

 

4. Gerbera – glädjeskapare

Det här är en blomma som har mycket karaktär, och känns igen på sina stora blommor i många olika och häftiga färger vilket skapar mycket glädje. Den symboliserar även skönhet, oskuld och renhet. Gerberan passar utmärkt till livfulla och färgstarka personer.

 

5. Kornettblomma – coolast

Den här blomman har ett väldigt speciellt utseende och intressant form. Blommorna, som är trattformade, sitter på långa graciösa stänglar vilket gör att det ser ut som om blommorna svävade över bladen. Den finns i många olika nyanser av vitt, violett, blått och rosa samt tvåfärgade kombinationer. Ge till någon du tycker är cool!

6. Begonia – retro

Det finns mycket att välja bland, en del väljs för sina blad och andra för sina blommor. De blommar rikligt och kan därför brytas av och placeras ut i koppar/mindre vaser för att skapa stämning. Man kan kalla dess stil både charmig och ålderdomlig vilket gör dem perfekta till den som är retrointresserad.

7. Murgröna – grönt alternativ

Här finns många olika arter att välja bland. Ett bra alternativ som hjälper till att skapa bättre inomhusluft och skön känsla. Den är ett utmärkt val om den du ska ge till inte är någon större vän av blommor, eller någon du inte känner så väl- murgrönan passar nämligen in överallt.

 

LÄS OCKSÅ: 7 växter som rensar ditt hem från kemikalier

8. Hortensia – romantisk och elegant

En ljuv, romantisk, elegant och praktfull blomma på en och samma gång. Dessutom finns den i många olika nyanser av både blått, vitt, rosa och rött. Det bästa av allt, de kan efter blomningen planteras ut i trädgården eller i kruka på balkong/altan. Passar den lite svala, eleganta personligheten.

9. Lilja – stil och klass

Liljor har en berusande doft och står för skönhet, klass och stil. Den som köper och ger bort denna dramatiska och dyra blomma är sofistikerad och känner sin partner väl. Passar någon som också är sofistikerad och har stil. Liljor brukat vara väldigt uppskattade.

 

LÄS OCKSÅ:

  Det här betyder en, två, tre blommor – lär dig mer om blomsterspråket
TESTA: Känner du igen blomman?
Underbara perenner – så sköter du om dem
 

 

Källa: Housebeautiful.com, Blomsterfrämjandet