10 köksprylar som kommer att förändra ditt liv

Här listar vi några nya smarta prylar till köket som du garanterat inte har sett eller hört om förut.

Foto: GETTY IMAGES

1 av 4: Här listar vi några nya smarta prylar till köket som du garanterat inte har sett eller hört om förut.

Vad sägs om en gluten-sensor?

Foto: Nimasensor

2 av 4: Vad sägs om en gluten-sensor?

Eller en automatisk såsrörare...

Foto: Uutensil

3 av 4: Eller en automatisk såsrörare...

... eller kanske en jordnötssmör-tillverkare?

Foto: Amazon

4 av 4: ... eller kanske en jordnötssmör-tillverkare?

Trodde du att du har allt du behöver hemma i köket?

Tänk så fel man kan ha. De här har du garanterat inte.

Här är 10 prylar du inte kan vara utan efter att du sett dem! 

Andra har också läst

Köket är för de flesta av oss hemmets hjärta. Och det blir också mer och mer intelligent. Kylskåp som larmar när mjölken är slut, och apparater som förbereder middagen själv, var en gång i tiden framtidsvisioner som ingen riktigt trodde på, men finns i dag.

Och många av apparaterna kopplas också enkelt till smart-telefonen eller surfplattan. Men här är några nya prylar som du garanterat inte har sett eller hört om förut. En del av dem är högteknologiska medan andra är genialiska i all sin enkelhet. Och när man väl inser vad som finns, vem vill vara utan?!

Kolla in dessa smarta prylar:

1. Automatisk såsrörare 

Foto: Uutensil

Hur många gånger har man inte försökt röra om och hålla koll på såsen, samtidigt som man ska hacka grönsaker och vakta en kaka i ugnen, samt duka bordet?! Det slutar i katastrof med såsen. Alltid. Ibland behövs det inte ens flera moment samtidigt för att såsen ska brännas vid. 

Därför har man tagit fram såsräddaren för alla såsälskare. Uutensils såsrörare går på batteri och kommer att röra om och röra sig själv i kastrullen, med tre olika hastigheter, när du trycker på en knapp. ”Benen” tas lätt av och diskas i maskin.

2. Robot-bartender

Foto: Somabar

En robot som serverar dig din favoritcocktail på mindre än fem sekunder, låter det för bra för att vara sant? Det är det inte. Den finns. Somabar, som kontrolleras via en app, låter dig välja mellan 300 klassiska drinkar. Den tillåter dig även att lägga dit egna recept. 

3. Självagerande stekpanna

Foto: Pantelligent

När man ska steka en bit kött eller lax är det alltid ett litet frågetecken för att få den perfekta tiden och temperaturen. Med Pantelligent stekpanna slipper du bekymra dig över det, den har en inbyggd temperaturmätare som meddelar din app på paddan eller telefonen. Du får då reda på om du ska sänka eller höja temperaturen, vända på maten och tillsätta ingredienser. Är det fortfarande för mycket jobb för dig så har du extra tillbehör som kommer göra ännu mer av jobbet åt dig.

4. Matkontrollerande gaffel

Foto: Hapi

Att stoppa i sig mat alldeles för snabbt är ett säkert sätt att överäta och gå upp i vikt. Med Hapiforks elektroniska gaffel registreras inte bara dina ätvanor, den både vibrerar och lyser när du ska sakta ned. Påminnelserna kommer att se till så du tuggar maten ordentligt, tar mindre tuggor och hjälpa dig att veta när du ska vara nöjd. För de som vill gå ned i vikt finns även en app som kontrollerar dina matvanor och coachar dig att äta bättre. 

5. Pommes-skärare

Foto: VonShef

Vem gillar inte hemmagjorda pommes frites? Men att skära potatisen i snygga bitar kan ta ganska lång tid. speciellt om man har bråttom. Den här maskinen inte bara ser elegant ut, den gör dina pommes hur lätt som helst. Två olika inställningar gör att du kan få antingen klassiska, brittiska, eller amerikanska pommes. 

 

LÄS OCKSÅ:  Enkla knepet som gör din ugn skinande ren på nolltid 

6. Gluten-sensor

Foto: Nimasensor

Att det står vad som är glutenfritt på restaurangmenyer i dag blir mer och mer vanligt. Men inte alltid, och det finns de som kan bli riktigt sjuka om de får i sig gluten, samt ge långvariga biverkningar på hälsan. Är du tveksam eller orolig över om en restaurang eller färdigpackad mat verkligen är glutenfri så har du Nima Sensor – en behändig pryl som ryms i handväskan och kan testa din mat på några minuter. Till den medföljer en liten kapsyl som du fyller med en bit mat och stoppar ini apparaten som sedan känner av om gluten finns. Apparaten släpps på marknaden våren 2017.

7. Skapa årgångsvin-maskin

Foto: Sonicdecanter

Älskar du fina årgångsviner men tycker det är för dyrt? Med Sonic Decanter kommer du att kunna speeda upp åldrandet på vinet och skapa aromen och smaken som annars tar år att få fram, på bara 15 minuter för vitt, och 20 minuter för rött, vin. Vad apparaten gör är att frisätta aromer, mjuka tanninerna, och fördjupa smaken, vilket många vinexperter enats om är det som kan göra att din billiga vinflaska smakar dyrare.

8. Brödrost-påsar

Foto: Lakeland

Nu behöver du inte en smörgåstoast längre. Gör din sandwich/toast, placera den i toastpåsen, och stoppa sedan i vanliga brödrosten. Det bästa är att du behöver aldrig mer göra ren en grisig toaster eller försöka få bort fastkletad ost. Sedan slänger du bara påsen i diskmaskinen och kan återanvända den upp till 500 gånger.

9. Jordnötssmör-tillverkare

Foto: Amazon

Med den här smarta apparaten kan du blanda i, inte bara jordnötter, utan vilka nötter du vill, som cashew, mandel och hasselnötter. Få ditt eget nötsmör på nolltid, och ät hur mycket du vill!

10. Vinräddaren

Foto: Plum

Ibland kanske man känner för att endast ta ett glas vin, efter en lång dag, bara för att en eller två veckor senare upptäcka att resten av vinet är helt förstört. Har du Plum automatic wine dispenser så kan du faktiskt tillåta dig att öppna ditt dyra favoritvin, och bara ta ett glas åt gången, utan oro. Tack vare denna apparat kan resten vara kvar i upp till 90 dagar, utan att bli dåligt. Apparaten rymmer två flaskor i var sin kammare och scannar av etiketten för att identifiera sort, årgång, region, vingård, och därefter anpassa sig till vinets idealtemperatur. Dessutom är den snygg att ha på bänken i köket.

 

LEVA&BO Shopping: Du har väl inte missat vår nya webbutik? Välkommen att handla hos LEVA&BO Shopping


LÄS OCKSÅ: 

 Deras konstverk med pärlor gör succé på nätet – kolla in! 

 Svaret på gåtan: Därför hamnar all din tvätt i påslakanet 

 11 oväntade saker du kan ha bikarbonat till  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande