1 av 6: Kan det här vara framtidens kontor? Det ska åtminstone finnas massor av bekväma och ergonimiska arbetsställningar att välja mellan. Foto: RAAAF
2 av 6: Så här skulle ett kontor i framtiden kunna se ut. Foto: RAAAF
3 av 6: Annorlunda att komma in till den här miljön. Foto: RAAAF
4 av 6: Ser det inte lite häftigt ut? Foto: RAAAF
5 av 6: I den här kontorsmiljön är det inte alltid lätt att se var kollegorna befinner sig. Foto: RAAAF
6 av 6: Exempel på hur man kan arbeta på kontoret. Foto: RAAAF

Glöm kontorsmöbler – så här ser framtiden ut

Kanske har vi nu sett slutet på kontors-sittande.

Att sitta ned skapar både mental och fysisk ohälsa.

Se hur framtidens spejsade kontorsmiljö kan se ut!

Allt mer forskning visar att för mycket stillasittande ökar risken för hjärtattack, stroke och typ 2-diabetes. Stillasittande har också kopplats samman med mentala hälsoproblem så som depression

Glöm stol och bord

Därför har ett holländskt arkitektföretag (RAAAF) tillsammans med en konstnär tagit fram en alternativ framtida kontorsmiljö.

”The end of sitting” är namnet på utställningen där folk har fått prova på att ”jobba” i den mycket annorlunda miljön. Företaget och konstnären Barabara Visser har tillsammans utvecklat ett unikt koncept där stol och bord inte längre är självklara i kontorsmiljön.

De allra flesta platser går inte att sitta på och de är alla i olika höjder. Man får i stället halvligga, stå eller hitta alternativa positioner.

Mer energi efter att ha stått

”Inredningen” erbjuder en variation av positioner och rörlighet för människor i alla storlekar.

Även om det för de flesta som fick testa kontorsmiljön tog det en stund att hitta sin arbetsposition så upplevde de ett högre välbefinnande när de väl funnit sin ställning att stå-jobba på.

– Trots att deras ben var mer trötta sa de att de kände mer energi än efter att ha jobbat i ett traditionellt kontor och suttit ned, säger Ronald Rietveld från RAAAF till The Huffington Post. Det här visar att bord och stol inte längre är det självklara, eller ett måste, säger Rietveld.

 

Källa: Huffington Post, RAAAF.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!