<span>Vitt<br><strong>Blason de Bourgogne Mâcon-Villages 2013</strong><br>(2295) Mâconnais, 89 kronor<br>Finstämt med drag av saftiga gula äpplen, lätt smörigt inslag och lite citrus i avslutningen. Serveras med fördel till laxburgare med skagenröra.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br></span>
1 av 10: <span>Vitt<br><strong>Blason de Bourgogne Mâcon-Villages 2013</strong><br>(2295) Mâconnais, 89 kronor<br>Finstämt med drag av saftiga gula äpplen, lätt smörigt inslag och lite citrus i avslutningen. Serveras med fördel till laxburgare med skagenröra.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br></span>
Vitt<br><strong>Brochet Facile Sauvignon Blanc 2013 </strong><br>(5389) Frankrike, 219 kr (3 l)<br>Ekologiskt boxvin i ung och fräsch stil. Syrliga toner av vinbär, citrus och nässlor. Utmärkt till en buffé med mycket grönt.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
2 av 10: Vitt<br><strong>Brochet Facile Sauvignon Blanc 2013 </strong><br>(5389) Frankrike, 219 kr (3 l)<br>Ekologiskt boxvin i ung och fräsch stil. Syrliga toner av vinbär, citrus och nässlor. Utmärkt till en buffé med mycket grönt.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon> Foto: Dan Sjunnesson - Studio Ca
Vitt<br><strong>Cami Salié 2013</strong><br>(5385) Jurançon, 109 kr<br>Egensinnigt i smakrik stil, inslag av mogna citrusfrukter, honung och kryddor. Gott till exempelvis en mustig fiskgryta.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
3 av 10: Vitt<br><strong>Cami Salié 2013</strong><br>(5385) Jurançon, 109 kr<br>Egensinnigt i smakrik stil, inslag av mogna citrusfrukter, honung och kryddor. Gott till exempelvis en mustig fiskgryta.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
Vitt<br><strong>Frey-Sohler Reserve Pinot Blanc 2013</strong><br>(2930) Alsace, 99 kr<br>Smak av äpple, persika och citrus. Fint avrundad eftersmak. Bra allroundvin, gott till ugnsbakat kycklingbröst med ratatouille<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
4 av 10: Vitt<br><strong>Frey-Sohler Reserve Pinot Blanc 2013</strong><br>(2930) Alsace, 99 kr<br>Smak av äpple, persika och citrus. Fint avrundad eftersmak. Bra allroundvin, gott till ugnsbakat kycklingbröst med ratatouille<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
Rött<br><strong>Xavier Grenache Vieilles Vignes 2011</strong><br>(2151) Côtes-du-Rhône, 87 kr<br>Ständigt bra med koncentration, finess och generösa drag av björnbär och örter. Gott till en rödvins­doftande köttgryta.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
5 av 10: Rött<br><strong>Xavier Grenache Vieilles Vignes 2011</strong><br>(2151) Côtes-du-Rhône, 87 kr<br>Ständigt bra med koncentration, finess och generösa drag av björnbär och örter. Gott till en rödvins­doftande köttgryta.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
Rött<br><strong>Château Pech-Latt 2013</strong><br>(2233) Corbières, 99 kr<br>Ungt och energiskt med med toner av saftiga plommon, björnbär och en lätt pepprig ton i eftersmaken. Fint till biff med rödvinssås.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
6 av 10: Rött<br><strong>Château Pech-Latt 2013</strong><br>(2233) Corbières, 99 kr<br>Ungt och energiskt med med toner av saftiga plommon, björnbär och en lätt pepprig ton i eftersmaken. Fint till biff med rödvinssås.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
Rött<br><strong>Terre de Mistral 2013</strong><br>(10682) Rhônedalen, 245 kr (3 liter)<br>Kryddigt och generöst med drag av mogna hallon, örter och lakrits. Ekologiskt. Gärna till örtspäckad fläskfilé.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
7 av 10: Rött<br><strong>Terre de Mistral 2013</strong><br>(10682) Rhônedalen, 245 kr (3 liter)<br>Kryddigt och generöst med drag av mogna hallon, örter och lakrits. Ekologiskt. Gärna till örtspäckad fläskfilé.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
Rött<br><strong>Morgon 2012 (5106)</strong><br>Beaujolais, 89 kr<br>Mjukt med toner av röda bär. Frisk fruktsyra och lite örtiga drag i smaken. Trevligt i anspråkslös stil. Serveras lite svalt till stekt fisk.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
8 av 10: Rött<br><strong>Morgon 2012 (5106)</strong><br>Beaujolais, 89 kr<br>Mjukt med toner av röda bär. Frisk fruktsyra och lite örtiga drag i smaken. Trevligt i anspråkslös stil. Serveras lite svalt till stekt fisk.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
Rött<br><strong>Mas Janeil Special Edition 2013</strong><br>(79687) Côtes du Roussillon, 89 kr<br>Smakrikt och koncentrerat, inslag av bland annat plommon och violpastiller. Gott till rostbiff med krämig potatisgratäng.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
9 av 10: Rött<br><strong>Mas Janeil Special Edition 2013</strong><br>(79687) Côtes du Roussillon, 89 kr<br>Smakrikt och koncentrerat, inslag av bland annat plommon och violpastiller. Gott till rostbiff med krämig potatisgratäng.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
Rött<br><strong>Notre Dame de Cousignac Ventoux 2013</strong><br>(2406) Ventoux, 72 kr<br>Ungt med toner av mogna plommon, körsbär och kryddor. Ekovin. Gärna till kryddiga korvar med rostade rotfrukter.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon>
10 av 10: Rött<br><strong>Notre Dame de Cousignac Ventoux 2013</strong><br>(2406) Ventoux, 72 kr<br>Ungt med toner av mogna plommon, körsbär och kryddor. Ekovin. Gärna till kryddiga korvar med rostade rotfrukter.<br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon> Foto: Chris Jonkers

Franska viner – här är de 10 godaste vinerna<br />

Vintips! Här bjuder vår vinexpert dig på 10 franska favoriter.

Blason de Bourgogne Mâcon-Villages 2013 (2295) är veckans bästa tips. 89 kronor kostar vinet som har ett finstämt drag av saftiga, gula äpplen.

Bläddra vidare för att få alla vintips.

Behöver du fler vintips?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande