EFTER: utmärkt arbetsplats. En ny grön färg på golvet, förvaringssystem, Broder, Ikea, med hyllplan i gallerplåt rymde många transparenta lådor i plast, Samla, Ikea. Glasburkar, metallboxar, zinktunnor gör att verktyg och andra lösa småprylar kan sorteras och stuvas undan. Stora krokar, Regel, Ikea, går att hänga trädgårdsmöbler och redskap på. En skiva på bockar mitt i rummet ger en utmärkt arbetsplats, som också går att flytta undan om det behövs.

FÖRE OCH EFTER: "Vi fick ordning på vårt garage"

Claes och Annikas nya hus hade ett praktiskt garage. Helt tomt när de flyttade in, vilka möjligheter. Så kom lilla Stella, lite för tidigt, och planerna för garaget gick om intet. 

Inredarna Anki och Lulu kom till undsättning.

Nina Bergström
rymliga. Hyllorna rymmer mycket, de genomskinlig plastboxarna ger god överblick av vad som finns i dem. På golvet större förvaringsboxar för trädgårdsdynor och mer skrymmande prylar.
strategiskt. Ett planteringsbord, strategiskt precis innanför garagedörrarna, med hyllor för krukor och redskap, uppskattar Annika mycket. Med s-kokar är det lätt att hänga upp saker på armeringsnätet, Fredells.
"Allting samlades på hög i garaget" Namn: Annika Nyrén, 30 och Claes Nyrén, 30 med dottern Stella, knappt en månad gammal. Bor: Hus i Enskede i Stockholm. Gör: Annika är dekoratör på H&M och Claes arbetar som ekonomichef.
FÖRE: samlingar. Både Annika och Claes tycker om att greja och fixa. Garaget hade utmärkta förutsättningar, men när lilla Stella kom blev det inte av att göra i ordning det. Verktyg, målargrejor, trädgårdssaker – allt samlades på hög.

Planen var att sätta upp hyllor och göra i ordning det 20 kvadratmeter stora garaget. Men så blev det inte. Verktyg, trädgårdsdynor och flyttkartonger samlades på hög. Lilla Stella krävde all uppmärksamhet.

 – Jag tycker om att gå på loppis och fynda, då behöver man plats att måla och ta hand om grejorna, säger Annika.

 Inredarna kom och organiserade kaoset. Längst ner blev det ett planteringsbord, med hyllor för krukor och sådant man behöver ha till hands. 

 – Jag längtar verkligen efter att få börja med trädgårdsjobben, säger Annika.

 När solen kommer kan man öppna dörrarna ut mot trädgården, och det är verkligen härligt.

 

Annika uppskattar också borden på bockar, som är lätta att flytta undan och väldigt praktiska att lyfta upp en cykel med punka på, eller när man ska måla om någonting.

 Efter den långa väggen blev det ett system med flyttbara hyllor.

 – Väldigt bra med genomskinliga förvaringsboxar, tycker Annika, man ser vad man har i dem. Hyllplanen är gjorda av gallerplåt och det är bra, det samlas inget damm där.

 En pigg grön färg på golvet lättade upp betongkänslan i garaget.

 Krokar i taket för bygglampor, lätta att flytta så att ljuset finns där man behöver det, krokar för trädgårdsmöbler, vattenslangar, sladdar och redskap fick plats på den motstående sidan, och nu ligger trädgårdsdynorna i praktiska förvaringsboxar i stället för i svarta plastsäckar. Ordning och reda, funktionellt och användbart.

 – Nu väntar jag bara på ljuset och våren. Vi fick presentkort till Plantagen när vi gifte oss förra sommaren. Jag såg att de hade  extrapris på penséer…