Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

FÖRE OCH EFTER: "Vår hall var rena katastrofen"

EFTER: organiserat. Fler hatthyllor och klädhängare, generöst med skohyllor där den ena också fungerar som en bänk att sitta på medan man knyter skorna gör det lätt att organisera kaoset. Älghuvudet som är gjort av en pinnstol fungerar också som en extra hatthylla. En varmt röd färg på väggarna och flera små persiska mattor på golvet gör hallen mer inbjudande och ombonad.

Hemma hos Marie och Per var hallen ett katastrofområde. Klädhängaren och skohyllan kunde inte svälja alla jackor och skor som i stället fyllde golvet.
Med fem personer i familjen behövdes en radikal omgörning.

Andra har också läst

Med två tonårspojkar,
lillflickan och två vuxna blev det snabbt överfyllt i hallen av skor, väskor och ytterkläder. Det var hopplöst att hålla ordning, allting låg på golvet eller stuvades i hörnen. Både klädhängare och skohylla var för små för en så stor familj.
Men inredarna Lulu Carter och Tom Bertling kom till familjens undsättning.
– Det gjorde om helt och hållet och faktiskt så känns hallen större och som det är mer utrymme, nu när vi kan få undan saker, säger Marie.
I stället för den tidigare ljusblå färgen på väggarna målade inredarna om hallen i en varmt röd färg.
– Jag gillar den, det är en jättehärlig färg, säger Marie. Vi fick också bättre belysning med spottar i taket och två stora ljusglober.
Den tidigare enda skohyllan byttes ut mot en sittbänk med skohylla, Tjusig, från Ikea och ytterligare en skohylla. Efter ena väggen fanns också plats för en garderob med en spegel på framsidan. Nya hatthyllor, Tjusig från Ikea, krokar, galgar och korgar för vantar och mössor gör det lättare att hålla i ordning och faktiskt hänga upp kläderna och inte lägga dem på golvet.
Som en extra dekoration passade ”älghuvudet” gjort av en pinnstol av Mathilda Eriksson, Grandpa, perfekt tillsammans med klockan och cykelskylten, också från Grandpa.
Flera små persiska mattor gör hallen mer ombonad och mysig. Och Marie är så nöjd med att det nu är lätt att få det att funka och se välkomnande ut.