1 AV 3
Galantines day, den 13 februari, dagen då du ska fira dina vännor och er vänskap.
Foto: Getty Images
2 AV 3
Det fungerar som Alla hjärtans dag, bara det att istället för att fira med din käresta spenderar du dagen med dina bästa tjejkompisar och gör något kul. Som att gå på spa
Foto: Getty Images
3 AV 3
Vad ska man hitta på? Se några av våra förslag nedan. Behäver inte vara märkvärdigare än att bara ses över en fika och umgås.
Foto: Fotolia

Trött på Alla hjärtans dag? Fira Galentines day i stället!

Singel och trött på alla hjärtans dag?! Läs då detta.

Snart är den här – Galantines day! Den 13 februari.

Dagen då du ska fira dina väninnor och er vänskap. 

Det är mycket möjligt att choklad och middagar med levande ljus och din käresta är just din grej. Men har du någonsin tänkt tanken att det borde finnas en högtid där man får fira sig själv och sina underbara väninnor också? Kanske är du även singel och evinnerligt trött på alla hjärtans dag? Då är Galentine's day, den 13 februari, verkligen något att skriva upp i kalendern.

LÄS MER: Fixa fint till alla hjärtans dag – tips på pyssel och presenter!

Galentines day startades av Amy Poehlers karaktär

Har du inte sett den amerikanska tv-serien ”Parks and recreation” där den har sitt ursprung förstår vi om du undrar vad Galentines day är för något. Dagen startades av coola huvudrollsinnehavaren Leslie Knope (Amy Poehler) och den firas alltså dagen före Alla hjärtans dag.

Nästan lika stor som Alla hjärtans dag

Det fungerar som Alla hjärtans dag, bara det att i stället för att fira med din käresta tillbringar du dagen med dina bästa tjejkompisar. Själv firar Leslie den med våffelbrunch, men det går naturligtvis att göra vad man vill. Sedan Leslie lanserade dagen 2010 i sin tv-serie har den spridit sig som en löpeld världen över och nästan blivit lika stor som Alla hjärtans dag. Kom ihåg, relationer kan komma och gå, men vänner är för evigt!

Här är några förslag på hur ni kan fira Galentines day:

1. Äta våfflor

Detta är Leslies favorit. Samla sina vänner och ha våffel-brunch. Se till att du och dina vänner någon gång under dagen äter mängder av frukostmat ihop, pratar och bara myser.

 

2. Byt presenter

Här har Leslie gett varje väninna var sin handvirkad blom-penna, ett mosaikporträtt som hon gjort på var och en, samt en berättelse på 5000 ord där hon förklarar för varje person varför hon älskar dem så mycket. Tycker man det verkar för ambitiöst och jobbigt kan man göra/köpa något mycket enklare.

3. Ordna ett party

Alla anledningar att samla ihop sina favoritkompisar för party är bra, eller hur?! Den bästa biten med Galantines day är att vänskapen är temat, och så länge de är med dig är allting rätt att göra. Arrangera ett Galantines day-party med massor av bubbel och berätta för varandra om första gången ni träffades.

 

 

4. Res bort

Du behöver inte resa långt bort, men en dagsutflykt med dina bästisar är ett fantastiskt sätt att spendera dagen på. Ta en biltur och åk till en annan stad. I dag är perfekta dagen att bli lite äventyrlig. Eller varför inte planera en resa längre fram?

5. Volontär-jobba

Detta är ett mycket fint sätt att fira dagen på. Visa din kärlek och lojalitet med kvinnor över hela världen genom att volontärjobba. Du kommer inte bara hjälpa andra kvinnor, du och dina väninnor kommer varandra närmare också, och efteråt kan ni alltid samlas för en middag och prata igenom dagen.  

6. Teater/bio-besök

Hur ofta går du på teater? Det är ett ypperligt sätt att tillbringa kvällen ihop på. Dricka lite vin innan, och efteråt prata om det man sett över en bit mat eller glas vin.

 

Foto: Getty Images

 

7. Middag

Ett mycket trevligt alternativ. Antingen en middag hemma hos någon, eller så bokar ni bord på restaurang. Blir det för stressigt eller jobbigt att laga mat till alla kan man ha knytkalas.

8. Spa-dag/träningsdag

Finns det något mysigare sätt att umgås på? En dag på något spa. Relaxa, prata, njut. Träna, ät gott, basta, bada, drick juicer och boosta ihop. Kombinera nytta med nöje!

Källa: Bustle.com

Varför inte träna ihop eller gå på spa? Avsluta med en drink någonstans. Foto: Fotolia

 

Ge bort en kärlekstavla i alla hjärtans dag-present! (EXTERN LÄNK)

 

LÄS MER: 10 underbara fördelar med att bo själv