1 av 2: Att hitta en bra studentpresent är inte det lättaste. Vi guidar till vad studenterna vill ha 2019. Foto: Shutterstock
2 av 2: Vaser och krukor i klassisk design blir uppskattat i det nya hemmet.

Studentpresenter under 500 kronor – som alla vill ha

Är du bjuden på studentmottagning? Att hitta en present är inte alltid det lättaste. Vi har samlat massor av tips på fina presenter under 500 kronor som studenterna kommer att uppskatta. 

Designklassiker

Vem vill inte ha en designklassiker i sitt nya hem? Här finns mycket fint att välja på. Vaser, krukor och ljusstakar. Det här kan även ses som en liten investering då klassikerna sällan går ned i värde.

Krukan Cloudy
Krukan Cloudy är designad av Hanna Wessman för DBKD och finns i många färger och storlekar. Annons: Läs mer och köp krukan Cloudy från DBKD (extern länk)

Salladsbesticken Scandia

Salladsbesticken Scandia designades redan år 1952 av Kaj Franck men känns lika aktuella i dag. Annons: Läs mer och köp salladsbesticken från Iittalla här (extern länk)

Ljusstake från HAY

Shane Schneck har gjort en streckritning av den klassiska ljushållaren för Hay. En modern klassiker som passar i många hem. Annons: Läs mer och köp ljusstaken från HAY här (extern länk) 

Ljusstake att samla på

Nagel Ljusstake från Stoff är en reproduktion av Hans Nagels klassiska modulljusstake från 1965. Varje liten del är en modul som du kan sätta ihop med andra i valfri formation och höjd. Perfekt att samla på! Annons: Läs mer och köp samlarljusstaken Nagel här (extern länk)

Kruka från Klong

Klongs krukor finns i flera olika storlekar och med olika mönster. Med sina fina detaljer blir den ett vackert blickfång på fönsterbrädan. Annons: Läs mer och köp krukan från Klong här (extern länk). 

Fina böcker

En bok är alltid en bra present! Varför inte ge bort svenska litteraturklassiker eller en snygg coffee table book att lägga på soffbordet. En kokbok till det första köket är också en given succé. 

Vår kokbok

En klassiker i nyformat. Perfekt som uppslagsbok i det första köket. Annons: Läs mer och köp Vår kokbok här (extern länk)

Coffee table book om inredning

Fint till den inredningsintresserade om hållbar och vacker inredning. Annons: Läs mer och köp boken Ett hem med omtanke här (extern länk)

Flytta hemifrån-prylar

När studenten ska flytta hemifrån behövs det mesta. En present till det nya köket är helt klart uppskattat. Satsa gärna på fina redskap som kockknivar, ugnsformar eller serveringsfat. 

Kockknivar

Kock-kinvar är något som studenten själv troligtvis inte kommer att unna sig. Perfekt present med andra ord. Annons: Läs mer och köp kockknivarna från Anders & Petter (extern länk)

Rustikt serveringsfat

Det rustika serveringsfatet i stengods från Sagaform  kommer bli en favorit att servera på. Annons: Läs mer och köp serveringsfatet här (extern länk)

Smycken

Här finns en uppsjö att välja mellan. Allt ifrån klassiska guld- och silversmycken till modern smykesdesign. Satsa på något i enkel design som är lätt att tycka om länge.

Stilrena örhängen

Silverörhängen med ”bankad” yta. Från Dyrberg & Kern. Annons: Läs mer och köp örhängena här (extern länk)

Silverhalsband med två kedjor

Halsband med två kedjor och små kristaller. Annons: Läs mer och köp halsbandet från Pilgrim här (extern länk)

Vinglas

Till det framtida boendet är det alltid trevligt att ha snygga vin- och champagneglas. Det finns en uppsjö av snygga designglas från såväl Gynning, Iittala, Orrefors som Villeroy & Boch. Och det är knappast något man som ung och så småningom nybliven lägenhetsinnehavare kommer att köpa själv i första taget – uppskattat med andra ord!

Moderna vinglas från Iittala
Iittalas Essence  har blivit en modern favorit med sin stilrena form. Annons: Läs mer och köp Esence vinglas från Iittala (extern länk)

Vinglas med konst
Vinglas med Carolina Gynnings populära motiv passar den som älskar färg. Annons: Läs mer och köp vinglas från Carolina Gynning (extern länk)

Klassisk Champagnekupa
Orrefors Champagneskål More blir extra festligt att servera bubbel i. Kommer i set om 4. Annons: Läs mer och köp champagneglas från Orrefors (extern länk)

Koppar och muggar

Kaffekoppar och muggar i vackra mönster och former är en toppenidé som studentpresent. Satsa gärna på skandinaviska klassiker som Rörstrand, Gustavsberg och Arabia.

Mon Amie-kopp 

I slutet av 1940-talet satt formgivaren Marianne Westman och avbildade en vit blomma som skulle komma att bli en älskad klassiker i många svenska hem.  Annons: Läs mer och köp koppen från Rörstrand här  

Modernt från Royal Copenhagen

Minimalism när den är som allra bäst. Muggen från Royal Copenhagen finns i mängder av olika färger som går att mixa och matcha. Annons: Läs mer och köp muggen från Royal Copenhagen här (extern länk)

 

Muminmugg

Har man tur så är muminmuggen du ger bort en av dem som ökar i värde rejält under åren... Annons: Läs mer och köp muminmugggar från Arabia här  (extern länk)

Vaser och krukor

Vaser och krukor är klassiska studentpresenter som blir en uppskattad del i det nya hemmet. 

Vacker liten vas från Skultuna 

Glas och metall i underbar kombination från svenska Skultuna. Annons: Läs mer och köp vasen i glas och mässing från Skultuna (extern länk)

Kruka med retrovibbar
Den här härliga krukan från Isadeco är inspirerad av Leland A. Bryant’s ikoniska hotell Sunset Tower som är byggt av stengodslera i L.A. Finns i flera färger och storlekar. Annons: Läs mer och köp krukan från Isadeco här (extern länk)

Klassiker från Lyngby porslin
Vas i munblåst glas från danska Lyngby Porslin. Finns i flera färger. Annons: Läs mer och köp vasen från Lyngby porslin här (extern länk)

LÄS MER: Studentpresenter i alla prisklasser som garanterat uppskattas 

LÄS MER: Studentpresenterna du helst av allt vill glömma 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!