1 av 2: Så här enkelt kyler du ner bubblet på nolltid
2 av 2: När det är dags att korka upp bubblet och du inser att du glömt kyla flaskan... lugn, det ordnar sig! Stoppa flaskan i en hink med is och salt, så ordnar det sig på nolltid. Foto: Shutterstock

Kyl champagne i rekordfart – så här gör du!

Panik, gästerna kommer och skumpan är inte nedkyld!

Ingen fara, med det här fiffiga tricket löser du det på nolltid.

Allt du behöver är en hink, is, vatten och – salt. Som magi!

Ledigheter och storhelger i all ära, men de kräver också en himla massa planering. Shoppande, bjudningar, bakande och städande. Listan kan göras lång. Och allt går i ett.  Och oavsett planering, det kommer alltid att dyka upp något oväntat, det kan man lita på. Trösten är dock att det nästan alltid finns en ”quick fix”.

Kylningen behöver inte ta timmar

Nu när nyårsafton närmar sig är det nog få som glömmer bort att inhandla skumpa. Däremot kommer det vara både en och annan som glömmer bort att lägga densamma på kylning. Det kan ju också vara så att alla flaskor inte får plats i kylen, och den som varit med förr vet att nedkylning av viner tar tid. För bubbel ska ju helst drickas iskall.

Men i stället för att vänta i timmar finns det faktiskt en lösning, en enkel sådan, och snabbt går det också.

Låt flaskan bada i is och saltvatten som ”drar ut” värmen från flaskan. Foto: Shutterstock

Kyl champagne snabbt med salt

För att rekordsnabbt kyla ned en flaska med bubbel/vin kan du göra ett ”bad” med is, vatten och, den hemliga ingrediensen – salt. Badet som lämpligen görs i en hink ska täcka flaskan upp till halsen där den sedan får stå i några minuter. Vad saltet gör är att det ”drar ut” värmen från flaskan så den kyls ned mycket snabbare.

Det låter otroligt, men på nolltid kommer flaskan vara redo att korkas upp, och det är helt sant. Nästan som magi.

LÄS MER: Så snyggt visste du inte att du kunde kyla nyårsbubblet

LÄS MER: Duka fint till nyårsfest – här är finaste tipsen

LÄS MER: Så fixar du den perfekta nyårsfesten

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!