1 AV 2
Så här enkelt kyler du ner bubblet på nolltid
2 AV 2
När det är dags att korka upp bubblet och du inser att du glömt kyla flaskan... lugn, det ordnar sig!
Foto: Adobe Stock

Kyl champagne i rekordfart – så här gör du!

Panik, gästerna kommer och skumpan är inte nedkyld!

Ingen fara, med det här fiffiga tricket löser du det på nolltid.

Allt du behöver är en hink, is, vatten och – salt. Som magi!

När festtider närmar sig är det nog få som glömmer bort att inhandla skumpa. Däremot kommer det vara både en och annan som glömmer bort att lägga densamma på kylning. Det kan ju också vara så att alla flaskor inte får plats i kylen, och den som varit med förr vet att nedkylning av viner tar tid. För bubbel ska ju helst drickas iskall.

Men i stället för att vänta i timmar finns det faktiskt en lösning, en enkel sådan, och snabbt går det också.

Kyl champagne snabbt med salt

Låt flaskan bada i is och saltvatten som ”drar ut” värmen från flaskan. Foto: Shutterstock

För att rekordsnabbt kyla ned en flaska med bubbel eller vin kan du göra ett ”bad” med is, vatten och, den hemliga ingrediensen: salt. Badet som lämpligen görs i en hink ska täcka flaskan upp till halsen där den sedan får stå i några minuter. Vad saltet gör är att det ”drar ut” värmen från flaskan så den kyls ned mycket snabbare.

Det låter otroligt, men på nolltid kommer flaskan vara redo att korkas upp, och det är helt sant. Nästan som magi.

LÄS MER: Så gör du ett champagnetorn till nyår 

Se även: Så här gör du en konfettibomb