Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 3
Bjuden på bröllop? Vi listar 37 fina presenter i olika prisklasser.
Foto: Shutterstock
2 AV 3
Fina krukor och vaser är uppskattade presenter.
3 AV 3

Bröllopspresenterna som uppskattas - det här vill brudparet ha

Ska du gå på bröllop men är osäker på vad du ska ge brudparet? Om inte de önskar sig pengar eller har gjort en gedigen önskelista kan det vara lite svårt att hitta rätt.

Vi listar 31 fina presenter som helt klart kommer att uppskattas. Från fluffiga handdukar, mjuka sängkläder till stilrena designklassiker.

Och så förstås ett helt gäng toppenpresenter under 500 kronor.

Tips på fina bröllopspresenter – vad ska man ge?

Det bästa är faktiskt att ge bort något som man vet att brudparet vill ha. Ofta brukar brudparet skriva en lista om vad de önskar sig och ge till antingen föräldrarna eller toastmastern, som sedan får agera som förmedlare av listan. På det här sättet blir det oftast rätt, och din present blir lyckad.

Andra tips är att komplettera med porslin de redan har, ge bort en upplevelse, ge något i samband med bröllopsresan, köp något graverat som blir personligt, en trädlåda med ett årgångsvin och kanske hälsingar från gästerna eller champagne.

Här får du fler tips:

Fina sängkläder

Rustikt linne, hotellkänsla med satin eller vackra mönster som gör att man aldrig vill lägga på ett överkast. Sängkläder är en uppskattad bröllopspresent. Och varför inte satsa på matchande morgonrockar till brudparet för att skapa lite extra lyxig känsla till sovrummet.

Sängkläder i rustikt linne är en favorit. De här kommer från Himla och finns i många färger. Annons: Läs mer och köp sängkläderna i linne från Himla (extern länk)

Vackert mönster från Lexington. Annons: Köp lyxiga sängkläder med indigoblått mönster från Lexington här (extern länk)

Skapa hotellkänsla med budgetfavoriten från Ellos Home i satin. Annons: Köp sängkläderna i satin från Ellos Home här (extern länk)

Matchande morgonrockar blir en fin detalj i brudparets sovrum. Annons: Köp morgonrockar tvättad linne från H&M Home här (extern länk)

Designklassiker

Vem vill inte pryda hemmet med en designklassiker? Svensk Tenns underlägg, Stig Lindbergs ikoniska koppar eller varför inte moderna klassikern från Klong. De här går aldrig ur tiden!

Klassiskt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn designat av Estrid Ericson på 1950-talet.

Elegant och stilren är Georg Jensens skål i högblankt stål. Annons: Köp skålen Bloom från Georg Jensen här (extern länk)

Vasen äng från Klong har blivit en riktig modern designklassiker. Annons: Köp vasen Äng från Klong (extern länk) 

Ge bort två koppar med fat prydda med Stig Lindbergs ikoniska mönster Berså. Annons: Köp kopparna Berså från Gustavsberg här (extern länk)

Unik och utvald konst

Konst i begränsad upplaga blir en present som känns unik och som kommer att finnas med länge. Att köpa grafiska tryck av etablerade konstnärer är också ett smart sätt att få mycket konst för pengarna.  

Humoristisk och klassisk popkonst med djur i citymiljöer. Annons: Köp strutstavlan Flatrich pinkish av Lars Tunebo (extern länk) 

Ödmjukhet och respekt för naturen är den röda tråden i Anna Handells vackra tavlor.  Annons: Köp Salta liljor av Anna Handell (extern länk) 

Annons: Här kan du köpa utvald konst som passar att ge bort som bröllopspresent (extern länk) 

Lyxiga handdukar

Alla älskar lyxiga handdukar i badrummet! Mjuka och fluffiga hotellhanddukar, kul mönster eller hamaminspirerat med spa-känsla. 

 Annons: Köp handdukar från Lexington här (extern länk)

Annons: Köp prickiga handdukar från Mette Ditmer (extern länk)

Fina vaser

Fina vaser är en klassisk bröllopspresent och ett välkommet tillskott till det gemensamma hemmet. Alvar Aaltos klassiker, Kählers skimrande vaser och Lyngbys enkla skönheter blir givna succéer. 

Annons: Köp den klassiska vasen designad av Alvar Aalto (extern länk)

Annons: Köp skimrande vase Omagio från Kähler (extern länk) 

Annons: Köp munblåsta vasen från danska Lyngby porslin här (extern länk)

Ljusstakar

Ljusstakar är en present som håller riktigt länge och blir ett fint minne. Här finns mängder att välja bland, trendiga nyheter och designklassiker. Stumpastaken är en mångsidig favorit och Skultunas ljuslyktor ger ett fantastiskt sken. 

Klassiker i trä med vridbara armar. Annons: Köp ljusstaken Nordic Light designad av Jonas Grundell här (extern länk)

Annons: Köp ljuslyktorna från Skultuna här (extern länk)

Georg Jensens stilrena Cobra finns i olika material och storlekar som går att mixa och matcha. Annons: Köp ljusstakarna från Georg Jensen här (extern länk)

Fint till köket

Tårtfat, brödrost, gjutjärnsgrytor, saltkar och snygga ugnsformar. Fina redskap till köket är en riktigt bra bröllopspresent som man inte kan få för mycket av. 

Gjutjärnsgrytan från Le Creuset fungerar på alla värmekällor och finns i mängder av färger. Annons: Köp grytan från Le Creuset här (extern länk)

Tårtfat i rörstrands klassiska mönster Swedish Grace Annons: Köp tårtfatet från Rörstrand här (extern länk)

Gedigna salt- och pepparkvarnar från Skeppshult. Annons: Köp salt- och pepparkvarnarna här (extern länk)

Retroinspirerade brödrosten från Smeg gör frukosten lite snyggare. Annons: Köp brödrosten från Smeg här (extern länk)

Champagneglas

Ett matchande par champagneglas blir en fin present till paret. Kupor, höga raka eller sneda kanter.

Annons: Köp Essence Champagneskål på 31 cl från Iittala här (extern länk)

Annons: Köp champagneglas från Eva Solo med sned kant (extern länk)

Annons: Köp handtillverkade champagneglas från Kosta Boda (extern länk)

Bröllopspresenter under 500 kronor

Om man inte går ihop fler stycken behövs det helt klart budgetalternativ när det kommer till bröllopspresenter. Här är ett par fina tips under 500 kronor. 

Salladsbesticken Scandia designades redan år 1952 av Kaj Franck men känns lika aktuella i dag. Annons: Köp salladsbesticken från Iittalla här (extern länk)

 

Klongs krukor finns i flera olika storlekar och prisklasser. Annons: Köp krukan med fina detaljer från Klong här (extern länk). 

Annons: Köp vinkaraffen med ekkork från Sagaform här (extern länk)

Annons: Köp fatet Bubbles (35 cm) från populära Mateus (extern länk)

Ge bort presentkort i bröllopspresent

Känns det alldeles för svårt att välja en present är presentkort ett säkert kort. Välj gärna någon butik som har mycket att välja på och som finns både online och i flera städer som Royal Design, Åhléns och Cervera.

Annons: Köp presentkort på Cervera här (extern länk)

Annons: Köp presentkort på Åhléns här (extern länk)

 

LÄS MER: Tips på fina födelsedagspresenter till den som fyller jämnt