1 av 2: Lite choklad uppskattas alltid. Varför inte ge lite choklad till någon du tycker om? Foto: Colourbox
2 av 2: Vackra rosor är också klassiskt att ge bort på alla hjärtans dag. Foto: Colourbox

6 fina budget-presenter på alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag – dagen då många visar sina nära och kära uppskattning.

Men det behöver inte vara något som kostar. Och inte heller någon pryl.

Här ger vi dig 6 present-tips på alla hjärtans dag. Många helt gratis!

1. Tillverka något

Att ge bort något som man själv tillverkat är uppskattat. Det visar att du har du lagt ned både tid och energi, och det är det finaste man kan ge någon i dag. Är du händig kan du sy, sticka, snickra, klippa och klistra. Något att ha på sig eller kanske något till hemmet. Kommer du inte på något själv, eller inte är så händig, har hobbybutiker som exempelvis Panduro färdiga pysselkit där du enkelt kan tillverka både smycken, tvålar och stöpa ljus.

 

LÄS OCKSÅ: 14 kul fakta du inte visste om alla hjärtans dag

2. Massage

Foto: David De Lossy

Överraska med en massage! Lägg ut en fin handduk eller ett fint lakan på sängen, golvet eller annat lämpligt ställe. Sätt på ljuv musik och använd en väldoftande olja när du ger massage. Titta på Youtube för att få tips och inspiration om du inte masserat förut.

3. Romantisk hemmakväll

Bädda med fina sängkläder, dekorera sängen med rosenblad, ställ fram färsk frukt, lägg bubbel på kylning och duka fint med levande ljus och blommor. Laga en god middag (härlig mat att äta kan vara jordgubbar doppade i choklad, räkor, avokado och ostron) och lyssna på en spellista med romantiska låtar. Kom ihåg att det inte behöver vara så storslaget, det kan räcka med att bara umgås!

4. Gör hemma-spa

Foto: Anna Omelchenko

Fyll upp badkaret med skum och någon väldoftande olja. Låt din partner ta ett bad, eller bada tillsammans. Lägg på ansiktsmask och servera bubbel och kanske lite jordgubbar.

 

LÄS OCKSÅ: Så enkelt gör du egen ansikts- och kroppsskrubb

5. Presentkort

Tillverka ett fint presentkort där du bjuder på en middag, massage, bio eller vad helst du kan komma på. Kan även vara sånt som att den andre (om det är en sambo) inte behöver städa/diska under en hel vecka.

6. Baka

Foto: Colourbox

Baka något som du vet att personen älskar, kanske marsipanpralin med pistasch. Slå in i ett fint paket.

 

LÄS OCKSÅ:

 Tips på fina och kreativa alla hjärtans dag-pyssel
Så får du bättre sexliv – med hjälp av städning
 

 10 härliga saker du måste veta om rosor
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!