Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Familjen Schumacher fick sitt nya drömhem

Randig tapet<p>Hallen i familjens takvåning på Södermalm i Stockholm­ fick en fototapet från Midbec som föreställer en gammal,­ sliten trävägg i turkos. ­Rustika klädhängare i stål, krokar och korgar gav familjen­ massor av förvaring för både jackor och skor.</p>

Foto: Erik Cronberg

1 av 7

Turkos hall<p>Från hallen når man vardags­rummet som hade en utmanande form på grund av ett hisschakt. Ett­ patinerat, turkost skåp från Raja blev en fin övergång mellan ­rummen. Den turkosa färgen går igen i mattan i vardagsrummet.</p>

Foto: Erik Cronberg

2 av 7

Soffhörna<p>Familjen fick en stor soffa med plats för alla. Färgerna är sobra i kontrast till allt turkost. Soffa Orlando, Bolia.</p>

Foto: Erik Cronberg

3 av 7

Plats för alla<p>I matsalen står ett special­byggt bord av vitoljad timmer och ett stort svartvitt foto blir ett vackert blickfång. Svarta ­stolar från Interstil interiör, turkosa stolar från THG.</p>

Foto: Erik Cronberg

4 av 7

Betongväggar<p>Sonen Mattias rum fick en fototapet från Mr Perswall med betongmotiv. Övriga väggar målades i en mellangrå kulör.</p>

Foto: Erik Cronberg

5 av 7

Skinnfåtöljer<p>Två skinnfåtöljer från Harrys möbler i Mattias rum.</p>

Foto: Erik Cronberg

6 av 7

Rosa toner<p>Josefins rum andas mode med svartvita modebilder och tygklädda skåpsluckor.</p>

Foto: Erik Cronberg

7 av 7

När olyckan slog till lyckades familjen ta sig ut från det brinnande huset. Lägenheten blev både rök- och vatten­skadad men efter tv-programmet Husräddarnas hjälp fick familjen sitt drömhem.

Andra har också läst

Familjen Schumacher, som består av mamma Johanna, pappa Christian samt ­tonårsbarnen Josefin och Mattias, bor i en tak­våning på Södermalm i Stockholm.

Natten den 19 april 2013 hände det ingen trodde skulle hända. Huset de bor i drabbas av en brand. Vid ett-tiden på natten vaknade Christian av att det luktade rök. Han såg dock ingenting som skulle kunna vara misstänksamt och gick och lade sig igen. Men han kunde inte släppa att det fortfarande luktade så mycket rök. Han gick upp igen men inte heller denna gång hittade han något. Då hörde han rop från gården. Ett par stod där nere och gestikulerade vilt med armarna och skrek:

- Det brinner!

Christian väckte hastigt resten av familjen och de såg till sin fasa lågor som kom från grannen. Familjen tog sig snabbt ut från sin lägenheten och ut ur huset.

 

Efter en massiv renovering kunde familjen i januari i år flytta hem igen. Detta tack vare sitt försäkringsbolag Trygg-hansa och TV3:s program Husräddarna. Inredaren Jimmy Schönning tog sig an hall och vardagsrum.

Vardagsrummet inredde han i sobra färger.

- Jag brukar tänka årstider när jag inreder. Det här rummet ville jag skulle andas vår, säger Jimmy.

Pasteller, ett specialbyggt matsalsbord av vitoljat timmer och ett gammalt patinerat turkost skåp satte tonen för inredningen. Och soffan. Stor nog för hela familjen intar den majestätiskt två hela väggar av rummet.

- De uttryckte en längtan efter både en stor soffa, helst med liggplats åt var och en i familjen, samt ett matsalsbord med plats för många.

 

I hallen platsbyggdes en stor garderob för att ge bra förvaringsmöjligheter och den lilla hallen fick skjutdörrar i spegelglas. Detta ger både en helkroppsspegel och ett större djup i hallen. På en vägg lät Jimmy tapetsera en fototapet föreställandes en gammal, sliten trävägg.

- För att få in patina, men även för att lobba in den där turkosa färgen som både Johanna och Christian tycker så mycket om.

Och att familjen blev nöjd med Husräddarnas jobb är det ingen tvekan om.

- När vi klev in i lägenheten kunde ingen av oss ta in att det här var vårt! Det kändes som att man klev in hos ­någon annan, någon med smak och känsla för inredning, säger familjen Schumacher och skrattar.

- Det är som en dröm har gått i uppfyllelse. Vi älskar allt och ser så fram emot att få flytta hem igen!

 

Maria Celin