1 AV 4
Nu öppnas dörrarna till en alldeles ny fysisk Ellos-butik.
Foto: Ellos
2 AV 4
Företaget som fyllde 70 förra året fokuserar där på heminredning, Ellos home.
Foto: Ellos
3 AV 4
En del av interiören i nya butiken i Göteborg
Foto: Ellos
4 AV 4
Invigningen av Ellos butik i Stockholm 2016.
Foto: Lena Lindehag

Ellos öppnar sin andra fysiska butik – läs var och när

Imorgon öppnas dörrarna till en alldeles ny fysisk Ellos-butik. 

Efter Stockholm är det nu Göteborg som får turen till sig.

Företaget som fyllde 70 förra året fokuserar på heminredning.

Postorderföretaget Ellos har överlevt alla andra postorderbutiker. En idé som startade 1947 med herrarna Olle Blomqvist och Lars Gustavsson i en nedlagd mjölkaffär. Namnet Ellos kommer av deras förnamn men det första förslaget var faktiskt LO:s vilket de inte fick heta. 

Den första varan de sålde var handdukar i juteväv, 1953 kom första postorderkatalogen och förra året firade de hela 70 år i branschen. 

Ellos sommarkollektion 2018 Foto: Ellos

Stockholm fick den första fysiska butiken – nu Göteborgs tur

Den 16 september 2016 öppnade Ellos upp en fysisk butik, då i Stockholm, till mångas glädje. Butiken som ligger i gallerian Mall of Scandinavia i Stockholm är inriktad på hem och inredning, Ellos Home, men har också en del mode och skönhet.

Och nu är det alltså göteborgarnas tur. Imorgon, den 24 maj, slås dörrarna upp till Ellos Homes andra butik som kommer att ligga på Korsgatan 13 i centrala Göteborg. 

2016 öppnade Ellos butik i gallerian Mall of Scandinavia i Stockholm. Foto: Mall of Scandinavia

Vill ge ny inspiration och öppna dörren till produktutbudet online 

Konceptet blir detsamma och man skriver i pressmeddelandet att ”målet är att varje besök ska ge kunden ny inspiration och öppna dörren till Ellos hela produktutbud online”. Och precis som i Stockholm kommer man via stationer i butiken även kunna handla online bland Ellos alla produkter. 

Foto: Ellos

– Vårt butikskoncept Ellos Home är framtaget utifrån kundens behov och vår passion i att leverera en hög kundnöjdhet. Genom vårt butikskoncept möjliggör vi en kompletterande upplevelse till vår e-handel som inspirerar och guidar våra kunder, samtidigt som vi får möjlighet att stärka varumärket och öka kännedomen om Ellos Home, säger Marina Davarinou, vd på Ellos.

En ritning på entrén till nya butiken i Göteborg. Foto: Ellos

Ellos är ett av Nordens största – 2 miljarder i omsättning

Butiken kommer att vara på 300 kvadratmeter och visa upp produkter för hemmets alla rum, så som textilier, möbler, mattor, belysning och dekoration. 

Ellos Group är i dag ett av Nordens största distanshandelsföretag med en omsättning 2015 på cirka 2 miljarder kronor och cirka 700 anställda. Huvudkontoret ligger i Borås och de är verksamma i samtliga nordiska länder, och Ryssland.

Ritning på en del av interiören i nya butiken. Foto: Ellos