Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 26 sep 2013 08:32

Eklunds exklusiva bygge satte prisrekord

Som om 162 500 kronor per kvadratmeter inte var nog.

Nu har det prisrekordet slagits igen.

En penthousevåning i Fredrik Eklunds exklusiva nybygge på Östermalm har sålts för 200 000 kronor per kvadratmetern.

För bara några dagar sedan såldes en liten etta i Vasastan i Stockholm för ett nytt rekordpris.

Men lyxbygget, kallat Ture No 8, mellan Stureplan och Östermalmstorg, har slagit alla rekord, hävdar mäklarfirman. En våning på 140 kvadratmeter såldes i veckan för 28 miljoner kronor, motsvarande 200 000 kronor per kvadratmetern, skriver Dagens Industri. I priset ingår en terrass på 200 kvadratmeter med 360 graders utsikt över hela Stockholm, spa med jacuzzi på taket, hiss ända upp i våningen och egen garageplats.

Över 2000 intresseanmälningar

Foto: Foto: www.ture8.se

Mäklaren Niklas Berntzon säger att intresset för bygget, som ägs av Wallenstam, som består mest av mindre ettor och tvåor, är enormt. Den 19 oktober är det dags för allmän visning, men då kan de flesta lägenheter redan vara slut.

– Jag har aldrig varit med om ett sådant intresse. Vi har fått över 2000 intresseanmälningar och det ringer folk hela tiden, säger han till DI.

Fredrik Eklund, toppmäklare på Douglas Elliman i New York och tv-stjärna i "Million dollar listing", har stått för profileringen och har säljuppdraget för Ture No 8. Han skulle själv kunna tänka sig att bo där – med vissa justeringar.

– Om man kunde slå ihop två penthousevåningar och ha två-tre parkeringsplatser så absolut, sa han i onsdagskvällens "Primetime."