1 AV 3
Ikea kan vara ”det nya svarta” i modevärlden...
Foto: Stylight
2 AV 3
Lidl-skjortan i blått, varför inte?
Foto: Stylight
3 AV 3
Redan 2014 gjorde designer Jeremy Scott en McDonalds-inspirerad vårkollektion för italienska modehuset Moschino.
Foto: Stylight

Efter kopian på Ikeakassen – kläder från lågprisvaruhus stora trenden

Modehuset Balenciagas kopia av Ikea-kassen slog ned som en bomb.

Kanske är detta med lågprisvaruhusmärkens outfits nästa stora trend?

Här kan du se coola, snygga modebilder på de stora kedjornas kläder!

Du missade väl inte förra veckans stora snackis? Modehuset Balenciaga som gjorde en väska som var misstänkt lik den klassiska Ikea-kassen Frakta som kostar 5 kronor – men säljer sin designväska för 20 000 kronor

Lidls och Ikeas kläder nästa stora trend?

Och förra årets stora snackis var en t-shirt med DHL-logga som visades upp på en catwalk. Det var modeföretaget Vetements vars huvuddesigner också är Balenciagas nuvarande creative director (konstnärlig ledare). En slump? Knappast.

Kan det vara så att de stora kedjornas kläder, påsar och annat är nästa stora trend? Det tänker modesajten Stylight som tagit snygga modebilder på några av våra största kedjors kläder. Sådan som man verkligen inte förknippar med mode.

De menar att mode i slutänden handlar om kreativitet. Funkar det med Ikea-kassen, så varför inte Ikea-skjortan, Foodora-jackan eller McDonalds-tröjan? Kolla in bilderna och låt dig inspireras. Kanske kommer du på egna? 

 

LÄS OCKSÅ: Från tråkig Ikea-lampa till lyxig design – med en strumpbyxa 

 

1. Ikea

Foto: Stylight

Ikea-skjortan kombinerar två riktiga vår- och sommartrender, grafiskt tryck och solskensgult. Dessutom kombinerat med blåa ränder för att hylla vårat land Sverige. Kan det vara så att Ikea efter Balenciagas kopieringsstöld är ”det nya svarta” helt enkelt?

2. McDonalds

Foto: Stylight

Någon som kommer ihåg den McDonalds-inspirerade vårkollektionen 2014 som designer Jeremy Scott gjorde för italienska modehuset Moschino? Bland annat en Coco Chanel-inspirerad tvådelad dress med McDonalds färger rött och gult. Så det är riktigt hett och trendigt! Här är det en McDonalds-skjorta som kombinerats med röd blazer och vita byxor.

3. Europcar

Foto: Stylight

Biluthyrningsföretaget Europcars gröna färg påminner oss om våren, när allting börjar grönska och det spritter i kroppen. Så helt rätt i tiden! Grönt är dessutom 2017 års stora färg. Här har deras gröna skjorta fått sällskap av en beige kamelrock och ett par höga jeans med vida men kortare ben, samt coola sandaler. 

4. Hornbach

Foto: Stylight

Byggvaruhuset Hornbachs skjorta kombinerad med grå kostymbyxor. Mix av enkelt och lite flottare. Kostymbyxan har blivit en vardagsbyxa. Trendigt värre!

5. Lidl

Foto: Stylight

Att Lidl sedan en tid tillbaka seglat upp som en matbutik att räkna med kan knappast ha undgått någon. De har vunnit priser och anpassat sig till svenska regler, så det är inte längre fult att handla där – tvärtom! Med denna lite sportiga men trendiga look har Stylight inspirerats av Chanels höst- och vintershow i Paris. 

6. Foodora

Foto: Stylight

Metallic-kjolar har vi sett mycket av på gator och modebilder den senaste säsongen. Här har man tagit fram en lite ”arty look”, med en mix av oväntade färger, och kombinerat den skinande guldkjolen med den knallrosa Foodora-jackan. Samma härliga känsla som när man beställt mat och de ringer på dörren från Foodora.

7. DHL

Foto: Aliexpress.com

När DHL-tischan dök upp på catwalken i Paris hösten 2015 skapade det rabalder och den sålde slut på bara några veckor. Men en riktig vattendelare i modelägren. Bakom detta stod Vetements, ett märke kända för sitt 90-talsinfluerade gatumode, naturliga modeller och stora storlekar. Detta kan man säga var början på att ta anti-fashion tillbaka till modescenen.

 

LÄS OCKSÅ: 

Beatrice skapade ”dyr” designlampa med billiga servetter

Britts återbruk av VHS-band gör succe på Facebook 

Lina hyllas för sin galna idé med Ullareds-kassen