EXPRESSEN.SE

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Drömkaminer - guide till 10 varma favoriter<br />

<strong>Eldabutiken</strong><br>Färgklick till vardagsrummet<br>Gabriel kakel­ugnar tillverkar kakelugnar i klassisk stil, likväl som ugnar i en mer modern stil som här ur serien Gabriel studio. Den finns i rött, mintgrönt, svart och vitt bland annat.<br>Pris: Från 84 000 kronor.

Foto: Peter Carlsson

1 av 10

<strong>Eldabutiken</strong><br>Njut maximalt av elden<br>Braskamin med rejält med utrymme för själva elden ger en fin upplevelse. Kaminen, Jøtul F371 tillverkas i gjutjärn och är Svanenmärkt.<br>Pris: Från 20 900 kronor.

2 av 10

Bastuspecialisten<br>Håller värmen länge<br>Contura 860T är klädd med täljsten i ryggen vilket gör att värmen bevaras längre. Med sidofönster syns elden från flera håll. Svanenmärkt.<br>Pris: Från 20 000 kronor.

3 av 10

Bastuspecialisten<br>Elegant i gammaldags stil<br>Herrgård Classic 201 ger stil till det lantliga hemmet. Långa rökkanaler gör att värmen magasineras länge, kakelugnen är uppbyggd av värmegrundande block och väger ett och ett halvt ton.<br>Pris: Från 42 900 kronor.

4 av 10

<strong>Eldabutiken</strong><br>Mjuka hyllade former<br>Dansk design som blivit prisbelönt. Scanspis 85 har handtag som följer med kaminens form. Luckan öppnas mjukt åt sidan i stället för att gå på gångjärn.<br>Pris: Från 29 900 kronor.

5 av 10

Kaminkungen<br><strong>Bra budgetval</strong><br>Asgård är en braskamin med rundad överdel. Stilen passar i "torpet på landet" och är ett utmärkt budgetval till sommarstugan. Svanenmärkt.<br>Pris: 5 900 kronor.

6 av 10

Eldabutiken<br>Modern med lång eftervärme<br>Modern möbel i stål med stor insyn till elden, modellen som heter Lounge Extra från Austroflamm påminner om en platt-tv. Upp till 15 timmars eftervärme.<br>Pris: 47 500 kronor.

7 av 10

<strong>Bastuspecialisten</strong><br>Kamin klädd i kakel<br>Kakelkaminen är ett alternativ till den klassiska kakelugnen. Contura 790K är klädd med specialtillverkat kakel i svart eller vitt, själva kamindelen är svart och grå.<br>Pris: Från 27 900 kronor.

8 av 10

<strong>Byskeugnen</strong><br>Lantlig &amp; rejäl<br>Braskamin i gjutjärn, från Byskeugnen, väger 220 kilo och har en gammaldags charm som passar den lantliga stilen.<br>Pris: Från 26 900 kronor.

9 av 10

<strong>Bastuspecialisten</strong><br>Klassisk kakelugn<br>Allmoge 521 har en tidlös design med ett enkelt och modernt uttryck. Med sin släta dekor passar den i alla miljöer. Kan också fås med kakel runt omkring för fristående placering.<br>Pris: Från 49 000 kronor.

10 av 10

En eldstad har sin givna plats i hemmet.

Den ökar mysfaktorn och för villaägaren kan den bli ett ekonomiskt uppvärmningsalternativ.

Här visar vi några nyheter och varianter på braskaminer och kakelugnar i olika prisklasser.