Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 13 nov 2012 14:55

Drömkaminer - guide till 10 varma favoriter

<strong>Eldabutiken</strong><br>Färgklick till vardagsrummet<br>Gabriel kakel­ugnar tillverkar kakelugnar i klassisk stil, likväl som ugnar i en mer modern stil som här ur serien Gabriel studio. Den finns i rött, mintgrönt, svart och vitt bland annat.<br>Pris: Från 84 000 kronor.

Eldabutiken
Färgklick till vardagsrummet
Gabriel kakel­ugnar tillverkar kakelugnar i klassisk stil, likväl som ugnar i en mer modern stil som här ur serien Gabriel studio. Den finns i rött, mintgrönt, svart och vitt bland annat.
Pris: Från 84 000 kronor.

1/10

Foto: Peter Carlsson

<strong>Eldabutiken</strong><br>Njut maximalt av elden<br>Braskamin med rejält med utrymme för själva elden ger en fin upplevelse. Kaminen, Jøtul F371 tillverkas i gjutjärn och är Svanenmärkt.<br>Pris: Från 20 900 kronor.

Eldabutiken
Njut maximalt av elden
Braskamin med rejält med utrymme för själva elden ger en fin upplevelse. Kaminen, Jøtul F371 tillverkas i gjutjärn och är Svanenmärkt.
Pris: Från 20 900 kronor.

2/10

Bastuspecialisten<br>Håller värmen länge<br>Contura 860T är klädd med täljsten i ryggen vilket gör att värmen bevaras längre. Med sidofönster syns elden från flera håll. Svanenmärkt.<br>Pris: Från 20 000 kronor.

Bastuspecialisten
Håller värmen länge
Contura 860T är klädd med täljsten i ryggen vilket gör att värmen bevaras längre. Med sidofönster syns elden från flera håll. Svanenmärkt.
Pris: Från 20 000 kronor.

3/10

Bastuspecialisten<br>Elegant i gammaldags stil<br>Herrgård Classic 201 ger stil till det lantliga hemmet. Långa rökkanaler gör att värmen magasineras länge, kakelugnen är uppbyggd av värmegrundande block och väger ett och ett halvt ton.<br>Pris: Från 42 900 kronor.

Bastuspecialisten
Elegant i gammaldags stil
Herrgård Classic 201 ger stil till det lantliga hemmet. Långa rökkanaler gör att värmen magasineras länge, kakelugnen är uppbyggd av värmegrundande block och väger ett och ett halvt ton.
Pris: Från 42 900 kronor.

4/10

<strong>Eldabutiken</strong><br>Mjuka hyllade former<br>Dansk design som blivit prisbelönt. Scanspis 85 har handtag som följer med kaminens form. Luckan öppnas mjukt åt sidan i stället för att gå på gångjärn.<br>Pris: Från 29 900 kronor.

Eldabutiken
Mjuka hyllade former
Dansk design som blivit prisbelönt. Scanspis 85 har handtag som följer med kaminens form. Luckan öppnas mjukt åt sidan i stället för att gå på gångjärn.
Pris: Från 29 900 kronor.

5/10

Kaminkungen<br><strong>Bra budgetval</strong><br>Asgård är en braskamin med rundad överdel. Stilen passar i &quot;torpet på landet&quot; och är ett utmärkt budgetval till sommarstugan. Svanenmärkt.<br>Pris: 5 900 kronor.

Kaminkungen
Bra budgetval
Asgård är en braskamin med rundad överdel. Stilen passar i "torpet på landet" och är ett utmärkt budgetval till sommarstugan. Svanenmärkt.
Pris: 5 900 kronor.

6/10

Eldabutiken<br>Modern med lång eftervärme<br>Modern möbel i stål med stor insyn till elden, modellen som heter Lounge Extra från Austroflamm påminner om en platt-tv. Upp till 15 timmars eftervärme.<br>Pris: 47 500 kronor.

Eldabutiken
Modern med lång eftervärme
Modern möbel i stål med stor insyn till elden, modellen som heter Lounge Extra från Austroflamm påminner om en platt-tv. Upp till 15 timmars eftervärme.
Pris: 47 500 kronor.

7/10

<strong>Bastuspecialisten</strong><br>Kamin klädd i kakel<br>Kakelkaminen är ett alternativ till den klassiska kakelugnen. Contura 790K är klädd med specialtillverkat kakel i svart eller vitt, själva kamindelen är svart och grå.<br>Pris: Från 27 900 kronor.

Bastuspecialisten
Kamin klädd i kakel
Kakelkaminen är ett alternativ till den klassiska kakelugnen. Contura 790K är klädd med specialtillverkat kakel i svart eller vitt, själva kamindelen är svart och grå.
Pris: Från 27 900 kronor.

8/10

<strong>Byskeugnen</strong><br>Lantlig &amp; rejäl<br>Braskamin i gjutjärn, från Byskeugnen, väger 220 kilo och har en gammaldags charm som passar den lantliga stilen.<br>Pris: Från 26 900 kronor.

Byskeugnen
Lantlig & rejäl
Braskamin i gjutjärn, från Byskeugnen, väger 220 kilo och har en gammaldags charm som passar den lantliga stilen.
Pris: Från 26 900 kronor.

9/10

<strong>Bastuspecialisten</strong><br>Klassisk kakelugn<br>Allmoge 521 har en tidlös design med ett enkelt och modernt uttryck. Med sin släta dekor passar den i alla miljöer. Kan också fås med kakel runt omkring för fristående placering.<br>Pris: Från 49 000 kronor.

Bastuspecialisten
Klassisk kakelugn
Allmoge 521 har en tidlös design med ett enkelt och modernt uttryck. Med sin släta dekor passar den i alla miljöer. Kan också fås med kakel runt omkring för fristående placering.
Pris: Från 49 000 kronor.

10/10

En eldstad har sin givna plats i hemmet.

Den ökar mysfaktorn och för villaägaren kan den bli ett ekonomiskt uppvärmningsalternativ.

Här visar vi några nyheter och varianter på braskaminer och kakelugnar i olika prisklasser.