Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Downton Abbey – så spökar det på slottet<br />

Lady Carnarvon vågar inte sova ensam på slottet, eftersom det spökar. Under halloweenhelgen hade hon sex hundar i sovrummet – för att hålla spöken borta.

Foto: Magnus Jönsson

1 av 4

I de här vackra miljöerna är det många personer som känt av märkliga saker hända.

Foto: Magnus Jönsson

2 av 4

Tänk dig att du hör fotsteg i de här trapporna – utan att du ser någon människa.

Foto: Magnus Jönsson

3 av 4

Grevinnan har hört talas om många kusliga saker som hänt på Highclere Castle.

Foto: Magnus Jönsson

4 av 4

Downton Abbey är inte bara en populär tv-serie. Här, på slottet där serien spelas in, spökar det också ganska rejält.

Åtminstone om man ska tro Lady Carnarvon som bor på slottet.

Så här försöker hon hålla spökena borta.

Andra har också läst

Highclere Castle är slottet där den superpopulära tv-serien Downton Abbey spelas in. Precis som sig bör på ett gammalt slott så händer det en del konstiga saker här.

Hade sex hundar i sovrummet

"De flesta i personalen har en eller flera spökhistorier", skriver Lady Carnarvon på sin blogg . Här har flera personer sett spöken och märkt hur konstiga saker hänt. Fotsteg har hörts i korridorerna på nätterna. Och Lady Carnarvan är duktig på att skrämma upp sig själv. Under halloween hade hon sina sex hundar i sovrummet på natten – för att de skulle hålla alla spöken borta. Det skriver brittiska Daily Mail .

På bloggen har grevinnan avslöjat att hon under halloween litade på att hundarna skulle skydda henne från onda andar på slottet. Hennes man Geordie var nämligen bortrest och hon vågade inte sova ensam.

Plötsligt slängdes dörrarna upp

Tidigare på dagen hade Lady Carnarvon blivit skrämd när hennes inredare Pat berättade kusliga historier om spöken på Highclere Castle. Hon berättade om en korridor på slottet där hon och hennes pappa sett ett spöke, och att de tunga stänga dörrarna plötsligt slängdes upp.

Om det var hundarna som höll spöken borta under halloweennatten är förstås svårt att säga. Men Lady Carnarvon har nu föreslagit för tv-produktionen att de borde överväga att introducera spöken på Downton Abbey. Om det börjar spöka i serien vet vi alltså vem som ligger bakom idén.

LÄS OCKSÅ:

Så fixar du romantiska Downton Abbey-stilen