ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

De fixade spakänsla hemma i badrummet

Härliga bad<br>Rikligt med ljus från två fönster, det stora går från golv till tak och är en vacker naturtavla. Badkaret av märket Westerberg, är flyttat från väggen för att inte kännas intryckt i ett hörn. Badet är inklätt med samma klinker som golvet. Matta av koskinn från Mio. Höga ljusstakar i fönstret från PB home. Badfrotté från Gant. Ljuslyktorna från Butiken. Fatet med egenplockade stenar är av märket Nordal. Svart spegel från PB home.

Härliga bad
Rikligt med ljus från två fönster, det stora går från golv till tak och är en vacker naturtavla. Badkaret av märket Westerberg, är flyttat från väggen för att inte kännas intryckt i ett hörn. Badet är inklätt med samma klinker som golvet. Matta av koskinn från Mio. Höga ljusstakar i fönstret från PB home. Badfrotté från Gant. Ljuslyktorna från Butiken. Fatet med egenplockade stenar är av märket Nordal. Svart spegel från PB home.

1/11

Gotländska<br>Stenarna är plockade på stranden som ligger cirka 250 meter från parets hus. Fat från Nordal. De vita blommorna heter prärieklocka och den gröna slingan är murgröna, Gotlands landskapsblomma.

Gotländska
Stenarna är plockade på stranden som ligger cirka 250 meter från parets hus. Fat från Nordal. De vita blommorna heter prärieklocka och den gröna slingan är murgröna, Gotlands landskapsblomma.

2/11

Drivved<br>Orkidén är från Mr Plant. Kruka av gamla bildäck, Rusta. Drivveden har Susanne hittat vid stranden. Handdukar från Gant. De små boxarna kommer från Susannes och Magnus affär Butiken.

Drivved
Orkidén är från Mr Plant. Kruka av gamla bildäck, Rusta. Drivveden har Susanne hittat vid stranden. Handdukar från Gant. De små boxarna kommer från Susannes och Magnus affär Butiken.

3/11

Foto: Magnus Selander

Svart &amp; vitt<br>Duschen är stor och rymlig, man får känslan att stå mitt i rummet, tack vare de stora glaspartierna. Skåp med text på lådorna från PB home. I fönstret står boxar av märket House doctor. Buddhafiguren är köpt på Dis. Den svarta fågeln är från Åhléns. Badkaret är av märket Westerberg. Vägghängd wc från Ido. De stora glaslyktorna är köpta på Butiken.

Svart & vitt
Duschen är stor och rymlig, man får känslan att stå mitt i rummet, tack vare de stora glaspartierna. Skåp med text på lådorna från PB home. I fönstret står boxar av märket House doctor. Buddhafiguren är köpt på Dis. Den svarta fågeln är från Åhléns. Badkaret är av märket Westerberg. Vägghängd wc från Ido. De stora glaslyktorna är köpta på Butiken.

4/11

Foto: Magnus Selander

Förvaring<br>Det är snyggt att förvara bomullstussar i glasburkarna som familjen fått i present.

Förvaring
Det är snyggt att förvara bomullstussar i glasburkarna som familjen fått i present.

5/11

Foto: Magnus Selander

Inglasad<br>Duschen är stor och rymlig, man får känslan av att stå mitt i rummet tack vare de stora glaspartierna. Glasväggarna är måttbeställda på Glas &amp; rör på Gotland. Duschblandaren är av märket Hans Grohe. Klinkers på väggen, 60 x 60 centimeter, från Spa &amp; bad på Gotland. Därifrån kommer även småstenen på golvet. Handdukstork från Kvik, den har en bra placering så man slipper blöta ner hela golvet.

Inglasad
Duschen är stor och rymlig, man får känslan av att stå mitt i rummet tack vare de stora glaspartierna. Glasväggarna är måttbeställda på Glas & rör på Gotland. Duschblandaren är av märket Hans Grohe. Klinkers på väggen, 60 x 60 centimeter, från Spa & bad på Gotland. Därifrån kommer även småstenen på golvet. Handdukstork från Kvik, den har en bra placering så man slipper blöta ner hela golvet.

6/11

Foto: Magnus Selander

Smart hylla<br>Den inbyggda hyllan i duschen har hyllor av glas. De är måttbeställda hos Glas &amp; rör. I hyllan står badprodukter av märket Lilla Bruket och de är från Butiken på Gotland. Handdukar från Gant.

Smart hylla
Den inbyggda hyllan i duschen har hyllor av glas. De är måttbeställda hos Glas & rör. I hyllan står badprodukter av märket Lilla Bruket och de är från Butiken på Gotland. Handdukar från Gant.

7/11

Spakänsla<br>Handfatet är från Kvik och blandaren av märket Damixa. Spakänsla med vackra stenar från parets strand.

Spakänsla
Handfatet är från Kvik och blandaren av märket Damixa. Spakänsla med vackra stenar från parets strand.

8/11

Klädkammare<br>Från sovrummet via dressingroom kommer man direkt in till badet.

Klädkammare
Från sovrummet via dressingroom kommer man direkt in till badet.

9/11

Foto: Magnus Selander

Rymlig kommod<br>Kommod och handfat från Kivik. Blandaren är av märket Damixa. Burkarna är present. Ställning för smycken från Nordal. Handdukar från Gant.

Rymlig kommod
Kommod och handfat från Kivik. Blandaren är av märket Damixa. Burkarna är present. Ställning för smycken från Nordal. Handdukar från Gant.

10/11

Foto: Magnus Selander

Hemma hos familjen Öbrant<br>Här bor: Susanne, 48, och Magnus, 44, med sonen Leo, 8.<br>Gör: De driver tillsammans livstilsbutik på Gotland sedan ett år och har ett förflutet i både kläd- och inredningsbranschen

Hemma hos familjen Öbrant
Här bor: Susanne, 48, och Magnus, 44, med sonen Leo, 8.
Gör: De driver tillsammans livstilsbutik på Gotland sedan ett år och har ett förflutet i både kläd- och inredningsbranschen

11/11

Foto: Magnus Selander

De fixade spakänsla hemma i badrummet

Det nya huset på Gotland skulle innehålla ett rum för bad och rogivande stunder.

Hotell- och spakänsla var ledorden för Susanne och hennes man när de skissade på badrummet.

Susanne och Magnus levde storstadsliv, med företag och hus utanför Stockholm, men längtade efter att dra ner på tempot en aning. De bestämde sig för att försöka börja ett nytt lugnare liv tillsammans med sonen Leo på Gotland.

- Vi gifte oss här och har alltid gillat ön så det föll sig ganska naturligt att vi valde just Gotland, berättar Susanne.

Första tiden på Gotland hyrde paret en lägenhet i Visby men sprang så småningom på en tomt som uppfyllde alla deras önskemål. Tomten ligger nära havet, på landet men bara sex kilometer från Visby. Båda drömde om ett gammalt hus. Men när tomten dök upp tänkte de om och bestämde sig de för att bygga nytt. Susanne var den som skissade på planlösningen, hon utgick från ett typhus men gjorde stora förändringar. När det gällde övervåningen ville paret ha stora ytor och inte många olika rum. Drömmen var ett rejält bad med ett dressingroom i kombination med bad och sovrum. När skissandet och tänkandet var klart gick de till en arkitekt, Sören Ruthström, som satte deras visioner på papper.

- Vi ville få till känslan av hotell med lite vardagslyx, förklarar Magnus.

Man når badet från sovrummet genom ett dressing­room och även från hallen på ovanvåningen. För att förstärka hotellkänslan har paret valt heltäckningsmatta i både sovrum och i klädförvaringen.

Susanne hade en del önskemål för det kommande badet. Badkaret ville hon inte ha intryckt i något hörn. Ljuset var högsta prioritet, fönster från olika håll och ända ner till golvet var målet.

- Jag ville få in känslan av naturen, säger Susanne och konstatera att tallarna är som en vacker tavla.

För Magnus var duschen var viktig och den skulle vara stor och rymlig med mycket ljus och inte kännas instängd. Därför valde de stora glaspartier. En annan detalj de är nöjda med är handdukstorken, den är lättillgänglig. Man behöver inte gå ut på golvet och blöta ner.

- Jag är också väldigt glad för den inbyggda hyllan för schampo och tvål. Man slipper ha en massa burkar och flaskor på golvet, säger Magnus.

När det kommer till inredningsbiten har paret utgått från ledorden hotell och spa. Det ska vara ett rum att koppla av i. De vill kunna unna sig lite vardagslyx, som vacker utsikt och sköna bad. Färgerna är i harmoni med övriga huset, en svartgrå skala med naturmaterial och mycket textilier. På golvet lade de en stor matta av koskinn för att mjuka upp intrycket i badet.

- Jag ville gärna ha en stor matta i badrummet men ville undvika en vanlig badrumsmatta, berättar Sussi, och förklarar att den skulle vara stor, skön att gå på och gärna snygg.

Hon menar att ibland kan komfort och det estetiska gå före det praktiska. I och med den väl tilltagna duschen och att handdukstorken är placerad nära duschen, blir det inte särskilt blött på golvet och då funkar det.

De båda är väldigt nöjda med sitt bad, de har fått de saker de önskat sig och slutresultatet blev över förväntan.

- Om det finns något negativt så är det att badkarsblandaren och duschhandtaget hamnade på fel sida, vilket resulterar i att man inte kan ligga i badet och samtidigt njuta av den fantastiska utsikten som består av åkrar med den stora klinten i bakgrunden, säger Magnus. Men han tillägger snabbt att det inte är något världsligt problem när fönstret trots allt bjuder på mycket ljus och en vacker naturtavla.

 

Av Madeleine Röken