Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Har du bytt till Apples nya Iphone 8 än? Reaktionerna och recensionerna för den är väldigt blandade, men mycket är negativt...
Foto: Fotolia
2 AV 2
”Efter att ha spenderat en vecka med 8:an kan jag inte se ett enda övertygande skäl att uppgradera…”
Foto: Fotolia

Därför ska du INTE köpa nya Iphone 8

Går du kanske i tankarna på att köpa nya Iphone 8?

Då ska du eventuellt tänka om, enligt experterna.

Här förklarar de varför och vad du ska göra i stället.

Har du bytt till Apples nya Iphone 8 än? Reaktionerna och recensionerna för den är väldigt blandade, men mycket är också negativt. Och ska man lyssna på experterna är det inte värt att uppgradera till nya Iphone 8.

”Efter att ha spenderat en vecka med 8:an kan jag inte se ett enda övertygande skäl att uppgradera… 7:an är fortfarande extremt snabb och du får i princip alla funktioner som 8:an med IOS 11”, skriver man i The Verges Nilay Patel.

New York Times recensent skriver att ”Det bästa med iPhone 8 och iPhone 8 Plus är det som inte syns; processorn som driver allting”.

LÄS OCKSÅ: Hemliga tricken som får din mobil att ladda snabbare 

Iphone 8 är inte värd att uppgradera till. Bättre att vänta på Iphone X, enligt experterna. Foto: Apple

”Sällan har väl en telefon känts så gammal”

Metros testpanel tycker ”att den bara rymmer 256 gigabyte lagring som mest är desto märkligare. Kanske för att Apple vill trycka in sina kunder i Icloudvärlden – vilken för all del fungerar väldigt bra – men den som vill spara sina bilder och filmer lokalt borde ges bättre möjlighet till det.” De skriver även att skillnaden i kameran jämfört med 7:an är ”marginell” samt att ”sällan har väl en ny telefon känts så gammal”.

Och enligt USA Today är Iphone 8 dömd att leva i skuggorna av nya Iphone X: ”Iphone X kommer ärligt talat vara modellen alla vill ha”, skriver de.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du aldrig lämna bluetooth på i din mobil 

Värt att vänta på Iphone X – men saftigare pris

Iphone X i kommer gå ratt förbeställa den 24 oktober i Sverige. Foto: Fotolia

De är många som råder folk som vill uppgradera sin telefon att spara pengarna och vänta på Iphone X i stället. En telefon som snart är här och inte kommer att ha någon hemknapp, den ska låsas upp med ansiktsigenkänning – något som Apple kallar för Face ID. Hela framsidan på telefonen kommer att vara en skärm.

LÄS OCKSÅ: Iphone – det är hålet bredvid kameran till för  

Iphone 8 som går att köpa i Sverige nu kostar 7995 kronor respektive 9095 kronor för Iphone 8 Plus. Väljer du att följa experternas råd och vänta på Iphone X i stället får du vänta till den 24 oktober då den går att förbeställa i Sverige – Apple släpper den globalt den 3 november. Den rekommenderade prislappen enligt Apple Store är 11 495 kronor. Köper du den i USA kan du däremot få den från cirka 8000 kronor.

Källa: Veckans Affärer,  Metro