ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Därför ska du aldrig koka te-vattnet mer än en gång

"En bättre lösning är att värma vattnet i mikrovågsungen" säger Storbritanniens ledande te-experter

"En bättre lösning är att värma vattnet i mikrovågsungen" säger Storbritanniens ledande te-experter

1/2

Foto: Shutterstock

Kokar du vattnet till dit te ytterligare en gång finns det en stor risk att det smakar illa.

Kokar du vattnet till dit te ytterligare en gång finns det en stor risk att det smakar illa.

2/2

Foto: Getty Images

Därför ska du aldrig koka te-vattnet mer än en gång

Kokar du vatten mer än en gång i vattenkokaren? Gör inte det - du begår ett stort misstag och ditt te kan komma att smaka pyton!

En av Storbritanniens ledande te-experter, William Gordman, som är ordförande av Tea och Infusions Association, menar att vatten som man använder till sitt te aldrig någonsin bör kokas mer än en gång. Teet smakar sämre då.

LÄS MER: 8 smarta saker att använda iskubsfacken till  

Blir mindre syre och kväve

– Oftast när teet blir kallt så är det många som kokar om vattnet som finns kvar i kokaren och gör en kopp till. Men då blir det garanterat en tråkig kopp. Du behöver färskt dricksvatten för en bra kopp te, eftersom det omkokade vattnet blir fattigare på syre och kväve, säger han till The Telegraph. 

Ska man återvärma sitt tevatten kan det vara en bra idé att göra det i mikrovågsugnen.

Foto: Shutterstock

Mikron är bättre för vattenkokning

Han föreslår i stället att man ska värma vattnet i mikron. 

– En bättre lösning är att värma vattnet i mikrovågsungen i 15 till 20 sekunder. Allt du gör då, från en vetenskaplig syn på det hela, är att flyttar runt molekylerna och får tillbaka en bra temperatur. Det påverkar inte smaken alls. säger han. 

LÄS OCKÅS: Så enkelt blir dina smutsiga koppar som nya igen