1 AV 4
Att ta med sig telefonen när du går och lägger dig är riktigt dumt av många skäl.
Foto: Istock
2 AV 4
De flesta forskare är eniga om att du ska ha en timme helt fri från telefoner innan du går och lägger dig.
Foto: Istock
3 AV 4
Om du och din partner har med sig var sin telefon till sovrummet och surfar på varsitt håll i flera timmar - då är det dags att ändra den vanan!
Foto: Istock
4 AV 4
Telefonen är inte den bästa väckarklockan i alla fall. Inte om man jämför med den gammaldags, skrällande sorten.
Foto: Istock

Därför ska du aldrig ha mobilen som väckarklocka

Använder du också mobilen som väckarklocka? Här är några anledningar till att sluta med det!

Katarina Forsberg

Här är fem skäl till att hålla mobilen borta från sovrummet i fortsättningen:

1. Mobilen stör din nattsömn

Att ständigt vara uppkopplad och glo in i skärmen på en mobiltelefon är stressande. Men att ta med sig telefonen när du går och lägger dig är riktigt dumt av många skäl. Det är inte särskilt bra för nattsömnen för det första. De flesta forskare är eniga om att du ska ha en timme helt fri från telefoner innan du går och lägger dig. Det här är främst för att vila ögonen från skenet från skärmen, men anledningarna är också psykologiska. Du har inte möjlighet att stressa upp dig över saker som du hittar på Facebook, eller mejl som du får sent på kvällen!

 

LÄS OCKSÅ: Så får du bättre sexliv – med hjälp av städning

2. Ger en dålig start på dagen

Om det första du gör är att stänga av mobilens alarm på morgonen, innebär det troligen också att du gör annat än bara just det. Kanske kollar vad som hänt under natten? Eller läser alla jobbmejl som verkligen skulle kunna vänta. Inte ett särskilt bra sätt att starta dagen på! Och även om du kanske vill läsa viktiga mejl eller kolla Facebook – vänta någon timme och ät frukost i lugn och ro!

3. Du blir väckt på natten

Långa sessioner av chattande på Facebook mitt i natten leder aldrig till någonting gott! Att ha en massa förströelse inom en armlängds avstånd gör att den välbehövliga sömnen kan störas. Även om du somnar händer det att när man vaknar till, börjar kolla mobilen. Dessutom, väldigt lätt att vakna av pushnotiser eller andra ljud från telefonen som berättar att det har kommit ett meddelande någonstans!

 

LÄS OCKSÅ: Tricket som ger mer utrymme i mobilen är som ren magi – se här!

Om du och din partner har med sig var sin telefon till sovrummet är det dags att ändra den vanan! Foto: Istock

4. Sovrummet är till för annat

Det finns andra saker att göra i sovrummet än att kolla telefonen! Om du och din partner har med sig var sin telefon till sovrummet och surfar på varsitt håll i flera timmar - då är det dags att ändra den vanan!

5. Telefonen är inte bästa väckarklockan

Och faktiskt, telefonen är inte den bästa väckarklockan i alla fall. Inte om man jämför med den gammaldags, skrällande sorten. Då vaknar man ordentligt och är bara stressad över att det låter illa, inte att du har missat en massa information under natten.

 

Källa: Apartmenttherapy.com

 

LÄS OCKSÅ: 10 prylar du måste sluta inreda med