Det finns massor av bra anledningar att kissa i duschen. Exempelvis sparar du en massa vatten eftersom du inte behöver spola toaletten.
Det finns massor av bra anledningar att kissa i duschen. Exempelvis sparar du en massa vatten eftersom du inte behöver spola toaletten. Foto: Istock

Därför borde du alltid kissa i duschen

Någon gång har säkert även du kissat i duschen. 

Men visst anses det lite ofräscht egentligen, något man inte ska göra?

Nu kan du tänka om – här är 5 anledningar till att du faktiskt borde passa på att kissa i duschen!

Badrummet förknippas mest med två saker, toalettbesök och duschande eller badande. Två skilda saker för de flesta av oss, även om vi alla hört talas om människor som kissar i duschen. Hur många har inte tyckt att det är äckligt? Men faktum är att det kanske är de människorna som är vettigast av oss alla. Det finns nämligen bara fördelar med att kissa i duschen. 

1. Sparar vatten (och är snällt mot miljön)

Att kissa i duschen sparar på massor av vatten vilket är bra för miljön. Du slipper ju spola om du passar på att kissa när du duschar. Duschvattnet går ut samma väg som toalettvattnet men gör man det samtidigt som man duschar sparar man några liter vatten jämför med om man hade spolat i toaletten. Allt enligt Tommy Claesson, docent i geovetenskap.

2. Stärker bäckenbotten – och ger bättre sexliv

Att sitta ned på huk i duschen eller badkaret och kissa stärker bäckenbottenmuskulaturen som sträcker ut sig, till skillnad mot om man sitter på en toalettsits. När man sitter på huk så aktiverar man bäckenbotten som består av flera olika muskler. Samma muskler som hjälper till att göra en upphetsad och få en starkare orgasm.

LÄS MER: Därför ska du hälla diskmedel i toaletten – magiskt knep!

Foto: Istock

3. Urin bekämpar fotsvamp 

Om du skulle drabbas av fotsvamp så ska du definitivt kissa i duschen, då urin är svampbekämpande. Det är helt enkelt lite som att gå på en spabehandling!

LÄS MER: Supertipset! Så får du ut den sista tandkrämen

4. Kiss är bra för huden

En gång i tiden använde man kiss i hudkrämer därför att det innehåller molekyler som effektivt återfuktar torr hud. 

– Det finns i de flesta fuktkrämer i dag, men då är det syntetiskt framställt, säger Annica Joensuu, ordförande för Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation till Newsner.

5. Du sparar pengar

Toalettpapper efter toalettpapper spolas ner i toaletten – och det kostar pengar. Genom att kissa i duschen slipper du använda papper och kan i stället göra något annat (roligare) för pengarna du sparar.

LÄS MER: Städa badrummet skinande rent – med ättika och bikarbonat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!