1 av 2: Blir du ofta angripen av myggor? Det finns flera orsaker! Foto: GETTY IMAGES
2 av 2: Myggen väljer ut sina offer, de attackerar aldrig alla. Foto: Istockphoto

Därför blir just du angripen av myggen

Tillhör du också de där som myggen alltid angriper?

Varför är vissa av oss riktiga myggmagneter och inte andra?

Det har gjorts flera studier på området. Här får du svaret!

Hur ofta händer det inte, att man sitter på en middag utomhus, en härlig sommarkväll, och så kommer de där eländiga myggen och förstör allting. Men naturligtvis väljer de ut sina offer, de attackerar aldrig alla. Helt klart är att myggen dras mer till vissa personer än andra. Orättvist, eller hur? Men varför är det så?

Doften spelar roll

En populär myt som cirkulerar runt är den att ”myggmagneterna” skulle ha sötare blod. Men det är just en myt, och ingen sanning ligger i det alls. Men att myggor har egna preferenser på vilka de vill suga blod av, det är ingenting som vi myggbitna inbillar oss, utan har nämligen blivit bekräftat i flera studier. Och det handlar bland annat om doften på din hud.
LÄS OCKSÅ: Wivianes oslagbara knep mot svidande getingstick

Foto: GETTY IMAGES

Mörka färger lockar myggan

Vår hud är ju täckt av en massa bakterier, det rör sig om en biljon sådana. Och dess bakterier skiljer sig vitt från människa till människa vilket gör att alla har sin egen unika bakterieflora på huden. Vissa kombinationer gör alltså vissa människor mer attraktiva för myggorna än andra. Men även människans kroppstemperatur påverkar. Liksom vilka kläder vi bär. Den gamla tron att mörka färger lockar myggor är nämligen helt sann. Sant är även att myggor är mer benägna att attackera folk som nyligen druckit alkohol.

I stället för myggmedel kan du behandla dina kläder, eller göra ett myggmedel med följande oljeblandning: kattmynta, ceder, citronella, kryddnejlika, eukalyptus, lavendel, citrongräs, citroneuakalyptus, mynta, pepparmynta, rosmarin och te tree.

LÄS OCKSÅ: Så enkelt gör du Anitas myggmedel – som verkligen funkar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!