Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Att få en nystart i tillvaron är det vi tycker bäst om med att flytta.Att få en nystart i tillvaron är det vi tycker bäst om med att flytta.Att få en nystart i tillvaron är det vi tycker bäst om med att flytta.
Det är nog inte just den här synen vi tycker om med att flytta, utan snarare att komma i ordning.Det är nog inte just den här synen vi tycker om med att flytta, utan snarare att komma i ordning.Det är nog inte just den här synen vi tycker om med att flytta, utan snarare att komma i ordning.
1 AV 2
Att få en nystart i tillvaron är det vi tycker bäst om med att flytta.
Foto: Colourbox
2 AV 2
Det är nog inte just den här synen vi tycker om med att flytta, utan snarare att komma i ordning.
Foto: Colourbox

Därför älskar vi svenskar att flytta

En nystart. Det är vad vi svenskar tycker bäst om med att flytta.

Och flyttar, det gör vi en hel del.

De flesta kan nog känna igen sig i att en flytt är ganska jobbig. Packa ner hela sitt liv i flyttkartonger, flyttstäda, packa upp hela sitt liv och få ordning på ett nytt ställe.

Ser flytten som något positivt

Ändå flyttar vi svenskar en hel del och verkar inte vara särskilt rotade i vår bostad. De flesta har flyttat mellan sex och tio gånger i sitt liv, enligt enkäten Bobarometern som Svensk Fastighetsförmedling gjort, och kvinnor rör på sig mer än vad män gör.

Hur dramatisk bakgrunden till flytten än är, verkar vi ändå se den som något positivt. Att få en nystart i tillvaron är det vi tycker är allra bäst med att flytta. Det svarade 41 procent av de tillfrågade i enkäten.

Få nya grannar – inte lika populärt

– Det finns många anledningar bakom en flytt och nästan alltid en koppling till att något viktigt händer i personens liv. Man ska kanske studera på annan ort, få barn, byta jobb, skilja sig eller så kanske man plötsligt bor för stort när barnen flyttar hemifrån, säger Dan Sjöholm på Svenska Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Förutom att få en nystart gillar vi att få det större eller mindre, något som 40 procent av de tillfrågade svarade. En annan anledning till varför vi älskar att flytta är att få resant ut och släng gamla saker – 38 procent älskar att rensa.

Vad vi gillar minst med flytten? Att få nya grannar.