Mintgrönt. Claras kök har vedspis och bänkskivor med det klassiska mönstret Virrvarr av Sigvard Bernadotte. Det mesta i köket är begagnat, av miljöskäl och för att få en mer genuin känsla.
1 av 6: Mintgrönt. Claras kök har vedspis och bänkskivor med det klassiska mönstret Virrvarr av Sigvard Bernadotte. Det mesta i köket är begagnat, av miljöskäl och för att få en mer genuin känsla.
Underbara Clara – ständigt aktuell med bloggen och i vår med en serie kunskapsböcker för barn tillsammans med vännen Annakarin Nyberg.
2 av 6: Underbara Clara – ständigt aktuell med bloggen och i vår med en serie kunskapsböcker för barn tillsammans med vännen Annakarin Nyberg. Foto: Clara Lidström
MOBILBILDEN: God morgon. Claras sänggavel består av gamla spegeldörrar som står lutade mot väggen. Ljusslingan fixar du enkelt själv med färgglada pappersmuggar och en vanlig ljusslinga.
3 av 6: MOBILBILDEN: God morgon. Claras sänggavel består av gamla spegeldörrar som står lutade mot väggen. Ljusslingan fixar du enkelt själv med färgglada pappersmuggar och en vanlig ljusslinga. Foto: Clara Lidström
Pastell. Naturmaterial och pasteller gillar Clara extra mycket. Vaser från House Doctor att ha små blommor i. Tillverkade av keramik, säljs i 3-pack. 225 kronor, rum21.se.
4 av 6: Pastell. Naturmaterial och pasteller gillar Clara extra mycket. Vaser från House Doctor att ha små blommor i. Tillverkade av keramik, säljs i 3-pack. 225 kronor, rum21.se.
Blommigt. Romantisk inredning har alltid varit en omtyckt av Clara. Blommigt överkast som heter Maria från Greengate, 1069 kronor, elsashem.se.
5 av 6: Blommigt. Romantisk inredning har alltid varit en omtyckt av Clara. Blommigt överkast som heter Maria från Greengate, 1069 kronor, elsashem.se.
Bakproffs. Clara köper det mesta begagnat men gillar märken som Rice och House Doctor. Melaminskålar med lock från Rice, säljs i 4-pack. 399 kronor, systerlycklig.se.
6 av 6: Bakproffs. Clara köper det mesta begagnat men gillar märken som Rice och House Doctor. Melaminskålar med lock från Rice, säljs i 4-pack. 399 kronor, systerlycklig.se.

Clara: "Därför älskar så många landet"

Bloggaren Clara Lidström älskar gamla prylar, såpskurade golv och pasteller. Hemma på landet odlar hon mycket av sin egen mat och ser alltid till att ett rum i huset är ordentligt städat.

De senaste åren har dina blogg­läsare kunnat följa renoveringen av ert hus. Hur går det?

- Det går riktigt bra! Sedan jag fick barn har jag slagit av på takten lite, men i vår drar jag igång igen, höggravid med barn nummer två och allt. Men nu har vi gnetat och sparat för att kunna ta tag i lite större projekt som behöver fixas.

Har du något särskilt projekt på gång just nu?

- Ja, jag ska inreda ett barnrum åt nästa bebis och det finns nog ingenting jag tycker är roligare än just barnrum. Dessutom ska vi göra om planlösningen på nedervåningen och sätta in ett par fantastiska pardörrar från förra sekelskiftet mellan kök och vardagsrum. Det kommer att ändra hela dynamiken i huset!

Har du alltid haft samma stil som du har idag?

- Nej jag har bytt stil många gånger genom åren. Men i grunden har jag alltid älskat gamla hus och gamla romantiska prylar som pampiga linneskåp, blommiga tapeter och speglar så gamla att glaset blivit alldeles suddigt.

Några färger eller material som du gillar extra mycket just nu?

- Jag älskar gamla grejer och föredrar den lite snällare, lantliga svenska stilen. Pasteller ihop med natur­material, gamla slagbord, såpskurade trägolv och vedspis i köpet.

Varför tror du att många drömmer om att flytta ut på landsbygden?

- Jag tror att många längtar efter lugnet och friden. Att kunna vara utomhus mer och odla och greja i en trådgård. Det är ju dessutom så vackert på landet. Även en mulen dimmig dag kan det vara hjärtknipande vackert.

Det bästa med att bo på landet?

- Att jag känner människorna runtomkring mig och att vi hjälper varandra med alltifrån barnpassning till skjutsningar! Sedan odlar jag ju mycket av min egen mat, har grisar och snart även höns.

Du är aktuell med kunskapsböcker för barn. Gillade du pyssel som liten?

- Jag pysslade jämt och jag slukade pysseltipsen och recepten i Kamrat­posten. Jag vill göra den typ av böcker som mitt sjuåriga jag hade älskat att få i händerna!

CLARAS TIPS FÖR HEMMET

1 Tänd massor av ljus!

2 Låt hemmet grönska! Krukväxter rensar luften och ger en fräsch känsla.

3 Ett perfekt städat hem är omöjligt om man har barn. Jag brukar fokusera på att ha ett rum ordentligt städat.

CLARA LIDSTRÖM

Ålder: 27.

Familj: Mannen Jakob, sonen Bertil, bebis i magen och en hund.

Bor: I en rucklig gård på den västerbottniska landsbygden.

Gör: Författare, fotograf och driver bloggen UnderbaraClara.

Aktuell: Ger i vår ut en serie kunskapsböcker för barn tillsammans med vännen Annakarin Nyberg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!