Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Så här fint mobilfodral är det lätt att virka – följ Cias anvisningar bara!Så här fint mobilfodral är det lätt att virka – följ Cias anvisningar bara!Så här fint mobilfodral är det lätt att virka – följ Cias anvisningar bara!
IPHONEFODRALDu behöver: bomullsgarn, typ svarta fårets Tilda och virknål 2,5.IPHONEFODRALDu behöver: bomullsgarn, typ svarta fårets Tilda och virknål 2,5.IPHONEFODRALDu behöver: bomullsgarn, typ svarta fårets Tilda och virknål 2,5.
1 Börja med att virka 18 lm.1 Börja med att virka 18 lm.1 Börja med att virka 18 lm.
2 Sedan virkar du 17 fm med början i den andra lm från nålen sett.2 Sedan virkar du 17 fm med början i den andra lm från nålen sett.2 Sedan virkar du 17 fm med början i den andra lm från nålen sett.
3 Vänd sedan 180 grader och virka 2 fm i första maskan, virka sedan 1 fm  i varje maska som är kvar på varvet. Det här blir alltså bottenplattan  på fodralet3 Vänd sedan 180 grader och virka 2 fm i första maskan, virka sedan 1 fm  i varje maska som är kvar på varvet. Det här blir alltså bottenplattan  på fodralet3 Vänd sedan 180 grader och virka 2 fm i första maskan, virka sedan 1 fm  i varje maska som är kvar på varvet. Det här blir alltså bottenplattan  på fodralet
4 För att få en tydlig botten virkas nästa varv i bakre maskbåge, 1 fm i varje maska.4 För att få en tydlig botten virkas nästa varv i bakre maskbåge, 1 fm i varje maska.4 För att få en tydlig botten virkas nästa varv i bakre maskbåge, 1 fm i varje maska.
5 Nu virkar du som vanligt i båda maskbågarna. 1 fm i varje maska i 31 varv.5 Nu virkar du som vanligt i båda maskbågarna. 1 fm i varje maska i 31 varv.5 Nu virkar du som vanligt i båda maskbågarna. 1 fm i varje maska i 31 varv.
6 Blomman gör du så här: Virka 30 lm. Virka 1 hst i 3.e maskan från nålen, sedan hst hela vägen tillbaka, vänd arbetet.6 Blomman gör du så här: Virka 30 lm. Virka 1 hst i 3.e maskan från nålen, sedan hst hela vägen tillbaka, vänd arbetet.6 Blomman gör du så här: Virka 30 lm. Virka 1 hst i 3.e maskan från nålen, sedan hst hela vägen tillbaka, vänd arbetet.
7 Virka 3 lm, 4 st i nästa maska, *1 fm, 5 st i nästa maska*, upprepa ** hela vägen...7 Virka 3 lm, 4 st i nästa maska, *1 fm, 5 st i nästa maska*, upprepa ** hela vägen...7 Virka 3 lm, 4 st i nästa maska, *1 fm, 5 st i nästa maska*, upprepa ** hela vägen...
8 ...tills du har en lång spiral.8 ...tills du har en lång spiral.8 ...tills du har en lång spiral.
9 Spara lite garn att sy ihop blomman med, snurra ihop och sy fast på fodralet.9 Spara lite garn att sy ihop blomman med, snurra ihop och sy fast på fodralet.9 Spara lite garn att sy ihop blomman med, snurra ihop och sy fast på fodralet.
Klart!Klart!Klart!
1 AV 12
Så här fint mobilfodral är det lätt att virka – följ Cias anvisningar bara!
Foto: Sebastian Broberg
2 AV 12
IPHONEFODRALDu behöver: bomullsgarn, typ svarta fårets Tilda och virknål 2,5.
Foto: Sebastian Broberg
3 AV 12
1 Börja med att virka 18 lm.
Foto: Sebastian Broberg
4 AV 12
2 Sedan virkar du 17 fm med början i den andra lm från nålen sett.
Foto: Sebastian Broberg
5 AV 12
3 Vänd sedan 180 grader och virka 2 fm i första maskan, virka sedan 1 fm i varje maska som är kvar på varvet. Det här blir alltså bottenplattan på fodralet
Foto: Sebastian Broberg
6 AV 12
4 För att få en tydlig botten virkas nästa varv i bakre maskbåge, 1 fm i varje maska.
Foto: Sebastian Broberg
7 AV 12
5 Nu virkar du som vanligt i båda maskbågarna. 1 fm i varje maska i 31 varv.
Foto: Sebastian Broberg
8 AV 12
6 Blomman gör du så här: Virka 30 lm. Virka 1 hst i 3.e maskan från nålen, sedan hst hela vägen tillbaka, vänd arbetet.
Foto: Sebastian Broberg
9 AV 12
7 Virka 3 lm, 4 st i nästa maska, *1 fm, 5 st i nästa maska*, upprepa ** hela vägen...
Foto: Sebastian Broberg
10 AV 12
8 ...tills du har en lång spiral.
Foto: Sebastian Broberg
11 AV 12
9 Spara lite garn att sy ihop blomman med, snurra ihop och sy fast på fodralet.
Foto: Sebastian Broberg
12 AV 12
Klart!
Foto: Sebastian Broberg

Cia virkar – få fina mönster & inspiration!

Cia provade att virka för ­första gången för fyra år sedan och blev fast direkt. Så fort hon får en stund över kommer virknålen fram. Numera gör hon egna mönster.

Bloggar om virkning

Namn: Cecilia Ellwyn Pedersén.

Ålder: 30.

Familj: Mannen Mattias 42, barnen Klara, 7, Ted, 4, och bebisen Sigge, 10 månader.

Gör: Boendestödjare för döva med funktionshinder men just nu mamma­­­l­edig med Sigge. Bloggar om virkning och livet på ciassmating.blogspot.se

I en charmig 50-talsvilla i Vretstorp fyra mil söder om Örebro bor Cecilia Ellwyn Pedersén med sina tre barn och man. Smeknamnet Cia kom till när hon som litet barn försökte säga Cecilia och har hängt kvar sedan dess, namnet har nu blivit en del av hennes hobby­varumärke – Cias små ting.

Cia provade att virka för första gången för fyra år sedan och fastnade för hantverket direkt. I början virkade hon mest efter mönster som hon hittade i virkböcker, men med tiden har hennes teknik utvecklats – och även lusten att skapa egna mönster efter egna idéer.

– Jag får en idé och söker bilder och inspiration på nätet, skissar upp ett virkmönster och provvirkar mig fram tills det blir som jag tänkt mig, säger Cia.

Mest till barnen

Mest blir det virkade små ting till barnen som snuttefiltarna med Bamsefigurer, barnvagnsmobiler och virkade kakor som dottern Klara leker kafé med, men ibland ger hon sig i kast med större projekt som en filt eller ett kuddöverdrag och en del virkar hon också efter beställning.

– Den roligaste beställning jag fått var på en virkad gitarr till en kille som fyllde trettio! Bilarna med husvagn är också jätteroliga att virka!

Vill starta syjunta

Förutom att virka tycker Cia om att sy, och hon och Klara pysslar mycket tillsammans, till hösten funderar hon på att starta upp en syjunta tillsammans med några andra virk- och sytokiga vänner.

– Det vore roligt att sitta tillsammans någon gång i månaden och vara kreativa i stället för att sitta ensamma på var sitt håll, vi skulle kunna inspirera och tipsa varandra. Och fika såklart, det är viktigt! skrattar Cia.