Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Cecilia Blankens har flyttat från Stockholm till Los Angeles. "Hela miljön här är väldigt inspirerande", säger hon.Cecilia Blankens har flyttat från Stockholm till Los Angeles. "Hela miljön här är väldigt inspirerande", säger hon.Cecilia Blankens har flyttat från Stockholm till Los Angeles. "Hela miljön här är väldigt inspirerande", säger hon.
Aplampan är ett av Cecilias loppisfynd.Aplampan är ett av Cecilias loppisfynd.Aplampan är ett av Cecilias loppisfynd.
City of Los Angeles. Hollywood hemma hos dig, handbroderad kudde i bomull, 1 495 kronor, Posh living.City of Los Angeles. Hollywood hemma hos dig, handbroderad kudde i bomull, 1 495 kronor, Posh living.City of Los Angeles. Hollywood hemma hos dig, handbroderad kudde i bomull, 1 495 kronor, Posh living.
Kuddar och filtar gör hemmet mysigare. Orange ullpläd Tango från Klippan yllefabrik, 599 kronor, Rum21.se.Kuddar och filtar gör hemmet mysigare. Orange ullpläd Tango från Klippan yllefabrik, 599 kronor, Rum21.se.Kuddar och filtar gör hemmet mysigare. Orange ullpläd Tango från Klippan yllefabrik, 599 kronor, Rum21.se.
En neutral bas med detaljer i turkos och orange är det som gäller hemma hos Cecilia. Handduker, från 79 kronor, Åhléns.En neutral bas med detaljer i turkos och orange är det som gäller hemma hos Cecilia. Handduker, från 79 kronor, Åhléns.En neutral bas med detaljer i turkos och orange är det som gäller hemma hos Cecilia. Handduker, från 79 kronor, Åhléns.
1 AV 5
Cecilia Blankens har flyttat från Stockholm till Los Angeles. "Hela miljön här är väldigt inspirerande", säger hon.
Foto: Privat
2 AV 5
Aplampan är ett av Cecilias loppisfynd.
Foto: Cecilia Blankens
3 AV 5
City of Los Angeles. Hollywood hemma hos dig, handbroderad kudde i bomull, 1 495 kronor, Posh living.
4 AV 5
Kuddar och filtar gör hemmet mysigare. Orange ullpläd Tango från Klippan yllefabrik, 599 kronor, Rum21.se.
5 AV 5
En neutral bas med detaljer i turkos och orange är det som gäller hemma hos Cecilia. Handduker, från 79 kronor, Åhléns.

Cecilia Blankens: Jag gillar inte minimalism

Cecilia Blankens är medieprofilen designar skor, gör podd och bloggar om vardagen i Los Angeles.

I 60-tals huset har loppisfynden en central roll i inredningen. Här ger hon bland annat sina bästa tips för hemmet.

Cecilias tips för hemmet

  • Trygghet går före snygghet. Hemmet ska vara en trygg famn.
  • Satsa på saker du bryr dig om, då trivs du bättre hemma.
  • Bestäm färgtema, det kan vara ett brett tema.

Cecilia Blankens

Ålder: 35.

Familj: Gift med Per Blankens. Barnen Bonnie och Rio, ett tredje barn på väg.

Bor: Los Angeles.

Gör: Aktuell med det egna märket Blankens. Gör podden Blankens Swanberg ihop med Johanna Swanberg och bloggar på ceciliablankens.se.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Det minimalistiska har aldrig varit min grej utan jag vill att mitt hem ska kännas mysigt och ombonat. När vi flyttade till Los Angeles fick vi chans att börja om, mycket av det vi har här skulle vi aldrig köpa till huset i Farsta. Förutom basfärgerna som svart, vit, brun och grå har vi valt turkos och orange som accentfärger. Vi blandar modernt med gammalt och 60-tal.

 

Du designar skor och väskor. Vad inspirerar dig?

– Dels måste jag tänka på den praktiska delen, som man inte helt kan bortse från. Men sedan är det väldigt mycket min egen historia, som jag också delar med många fler. Just nu är det väldigt ofta Los Angeles som inspirerar mig, att gå på loppisar här och spana på spännande människor.

 

Har din stil förändrats sedan du flyttade från Stockholm?

– Jag tror min stil har blivit tydligare, i alla fall för mig själv. Hela miljön här är väldigt inspirerande och jag har också blivit påverkad av livsstilen. Det är lugnare rytm och finns en massa alternativa saker som jag nyfiket nosar på. Det är lite mer mys och fluff än i Stockholm.

 

Vad är ditt lyxigaste köp till hemmet?

– Jag har nog ingen överdådig lyx här hemma men för ett tag sedan köpte vi en löjligt dyr takkrona. En super­modern, sexkantig kopparform med led-lampor som det bara blev en massa strul med. Den var inte lika snygg hemma hos oss som i butiken och när vi skulle hänga upp den brakade den ihop! Det var nog karmas sätt att säga till oss att köpa second hand i framtiden.

 

Vilken slags konsument är du?

– Jag vill ha en relation till allt jag äger, det ska kännas rätt. Köper jag något till hemmet så vill jag att det ska hålla länge. Min man kan tycka att jag är tråkig som ska fundera på varenda köp, men jag mår bra av att vara runt saker som jag har lagt mer tanke på. Om jag spontanhandlar blir det mest på loppis och second hand.

 

Vilken möbel kommer du aldrig sälja?

– Eftersom jag gör ganska medvetna köp så vill jag inte göra mig av med något! Men hemma i Sverige har jag två Jetson-fåtöljer som jag sparade till för många år sedan. Att köpa dem var en otroligt härlig känsla och lite symboliskt för att bli vuxen. Sedan har jag en hel del loppisframgångar.