1 av 5: Brolles tips för hemmet<br>1. Ordning och reda. Jag kan inte ha stökigt hemma, då trivs jag inte.<br>2. Doftljus gör hemmet trevligare.<br>3. Jag gillar att elda i en öppen spis, då mår jag bra. Foto: Sven Lindwall
2 av 5: <strong>Mobilbilden.</strong><br>Favorit i samlingen: Gitarren Gretch white falcon är Brolles favorit.
3 av 5: Moules marinièrs. Brolle älskar skaldjur och lagar gärna Moules marinièrs. Servera rätten i en vacker tallrik. Corona från Rörstrand, 229 kronor, Cervera.
4 av 5: Avkoppling. Ett doftljus gör hemmet trevligare, tycker Brolle. Doftljus av vax med doft av citrongräs, 139 kronor, Lilla bruket. Foto: Peter Brundin
5 av 5: Lysande i trä. Brolle gillar att inreda med trä och sten. Vändbar ljusstake i trä, 148 kronor, Bengt &amp; Lotta.

Brolle: "Jag inreder med vitt, trä och sten"

Artisten Brolle har ett tjugotal gitarrer hemma men en ligger honom lite varmare om hjärtat. I Skellefteå bor han tillsammans med sambo och son i ett hus från 1800-talet.

Hur ser det ut hemma hos dig?

– Jag bor i ett 1800-talshus i Skellefteå. Huset är i tidsenlig stil och inredningen är ganska stilren. Jag gillar vitt och att sedan blanda in detaljer av trä och sten. Vi har precis flyttat dit så det finns lite smågrejer att fixa. Det vi föll för är att det finns historia i huset.

Vad är viktigast i ett hem?

– Att det känns som hemma, vilket rum du än är i. Det viktigaste rummet är nog där man kan sitta och umgås. Det ska inte finnas någon tv där! Köket är också väldigt viktigt.

Har du någon favoritpryl?

– Min gitarr, en Gretch white falcon. Den är med mig överallt. Jag köpte den för drygt två år sedan inför en egen show och jag var väldigt noga med att den skulle vara vit. Jag har ett tjugotal gitarrer men denna är min absoluta favorit.

Bor du i ditt drömhem?

– Ja. Det är vårt första riktiga hus. Jag gillar att det är lugnt och skönt, det är en bra miljö för min son att växa upp i. Det är mindre än Stockholm men större än Boden där jag växte upp, vilket passar mig perfekt.

Vad gör du när du kommer hem från en spelning?

– Då tillbringar jag mycket tid ute, snickrar eller är ute i skogen med hunden.

Vad gör du för att koppla av?

– Ligger på soffan och lyssnar på skön musik, jag lyssnar helst på loungemusik när jag vill koppla av. Annars blir det mycket Johnny Cash och Elvis.

Tycker du om att laga mat?

– Ja, det är ganska roligt. Sommaren är bra för då grillar vi mycket. Det har blivit roligare att laga mat med tiden. När jag gick i skolan blev det mest nudlar och folköl.

Har du någon paradrätt?

– Jag brukar göra musslor med vitt vin och vitlök, det har jag gjort ganska många gånger. Jag älskar skaldjursrätter.

Vilken är din favoritpryl i köket?

– Jag skulle vilja ha en tv i köket, det är enda gången på dagen då jag tittar på tv. Då ser jag på nyheterna så jag får veta vad som händer runt om i världen.

Turnerar i sommar

Namn: Kjell Junior ”Brolle” Wallmark.

Ålder: 31.

Familj: Sambon Petra och sonen Lee.

Gör: Artist. Aktuell med sommarturnén ”Parksommar med Brolle”, premiär i Sundsvall den 14 juni.

Bor: I ett 1800-talshus i Skellefteå.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!