Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
ANNONS

Innehåll från Serla

Fyra husmorstips som förenklar din vardag

Med små medel kommer man långt – och mycket av det du behöver har du antagligen redan hemma. Här är några tips som gör din vardag lite enklare.

Serla ger möjlighet att göra smarta val i vardagen – läs mer här

 

Ibland är de enklaste lösningarna de allra bästa. Klassiska husmorsknep handlar ofta om kunskap som förts vidare och hjälpen ska vara lätt och tillgänglig. Med andra ord behövs inte alltid miljökompromissande rengöringsmedel och dyra fläckborttagare.

#1: Bli av med bananflugorna

Det är den tiden på året igen, när bananflugorna svärmar i köket och runt blomkrukorna. De är envisa och kan kännas omöjliga att bli av med – men det behöver inte vara så svårt.

Börja med att fylla en kopp med vinäger och blanda i en sked honung. Placera koppen där bananflugorna finns och droppa i lite diskmedel. Honungen och vinägern lockar till sig flugorna och diskmedlet ser till att de stannar kvar.

#2: Gör din gjutjärnspanna som ny

Om du har investerat i en fin gjutjärnspanna är det självklart att man vill att den ska hålla sig fräsch länge. Du ska aldrig använda diskmedel när du rengör din panna, men det finns andra sätt att tvätta den.

Häll i vatten och salt i din gjutjärnspanna och torka sedan med hushållspapper. Efter det sköljer du ur den för att sedan torka med hushållspapper igen. Smörj in pannan med olja, det gör den som ny.

Tips: Välj ett hushållspapper med gott samvete. Serla har ett stort sortiment med miljövänliga produkter som passar för olika behov. Förutom att en stor del av pappret är lokalproducerat är förpackningen tillverkat av sockerrör.

#3: Inga fler illaluktande skor

Dålig lukt i skorna är ett vanligt problem, som tur är så är det inte svårt att bli kvitt. Det finns flera tekniker att testa sig fram med, ett av de vanligaste är att stoppa skorna i en plastpåse för att sedan sätta in i frysen. Låt stå över natten för att bakterierna ska frysa ihjäl.

Ett annat sätt är att strössla några teskedar bakpulver i varje sko och låta vara över natten. På morgonen är det bara att dammsuga upp resterna.

#4: Rengör skärbrädan av trä – ordentligt

En skärbräda i trä är lika användbar som fin inredningsdetalj i köket. Se bara till att rengöra den noggrant för att det inte bakterier ska samlas. Börja med att diska av brädan, strö sedan på grovt salt som du skrubbar in med en borste. Låt saltet verka i en kvart och skölj sedan av skärbrädan ordentligt. Torka med hushållspapper, ett tips är att använda ett av Serlas hushållspapper.

 

Serla har ett stort sortiment med miljövänliga produkter – se alla här

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Serla och ej en artikel av LEVA&BO