ANNONS

Innehåll från Serla

Lista: Vanligaste miljöbovarna i köket

Många är inte medvetna om hur mycket olika saker och vanor påverkar miljön, speciellt i hemmets hjärta: köket. När tänkte du senast på ditt klimatavtryck?

Det är dags att rensa köket på miljöbovar – här får du lite hjälp på traven.

Andra har också läst

Serla ger möjlighet att göra smarta val i vardagen – se hela sortimentet här

Det är hög tid att ta ansvar för våra vanor och hur de påverkar miljön. Små ändringar kan göra stor skillnad om alla hjälper till. Här är några av de gömda miljöbovarna i våra kök, det är dags att göra skillnad.

Plastpåsar

Har du också ett skåp fullt med plastpåsar? Du är inte ensam. Varje gång man går och handlar mat är det lätt att ta en ny plastpåse, som sedan får trängas tillsammans med de tidigare trotjänarna. Det är ingen hemlighet att det här inte är optimalt för miljön. Om du, från och med nu, tar med en tygpåse, väska eller en redan använd plastpåse när du går och handlar sätter du lättare stopp för den dåliga trenden.

Hushållspapper

Inget kök är komplett utan hushållspapper, så enkelt är det. Då är det positivt att det finns miljövänliga alternativ att använda hemma. Serlas sortiment är till stor del lokalt producerat och förpackningarna gjorda av sockerrör. Med andra ord kan du använda det med gott samvete.

Förvaring

Om du förvarar din mat fel ökar risken att den blir dålig snabbare, vilket leder till att du behöver slänga maten helt i onödan. Det här sliter både på plånboken och miljön. Börja med att planera innan du handlar så du inte köper alldeles för mycket för att sedan skapa rätt förutsättningar för råvarorna med rätt förvaring.

Diskmaskin

Diskmaskin är en bekvämlighet som många har i sina hem – och som används varje dag. Det viktigaste är att du verkligen fyller din diskmaskin och inte låter den gå halvtom.

Rinnande vatten

Att slösa med vatten är bara onödigt. Alldeles för många låter kranen stå på medan de diskar för hand, istället för att fylla diskhon och använda det vattnet. Om man skulle samla upp allt vatten som får rinna helt i onödan skulle det snabbt bli många liter som försvinner – utan att det gjort någon nytta för dig eller miljön.

Serla har ett stort sortiment med miljövänliga produkter – se alla här

FAKTA: Vilket hushållspapper passar dig?

Serla har ett stort sortiment av hushållspapper där alla har en sak gemensamt: De är snälla mot miljön. Vilket hushållspapper passar dig?

Serla Miljöval hushållspapper
Korta ark gör att rullen räcker längre, vilket är både smart och hållbart. Nu har hushållspappret även blivit ännu starkare.

Serla Miljöval Maximeter hushållspapper
Varje rulle har hela 200 korta ark, vilket gör att du effektivt kan hantera allt spill. Ekonomiskt och smidigt!

Handy
Den smidiga förpackningen, gjord på sockerrör, gör att du enkelt kan ta papper med en hand. Perfekt när dina händer är kladdiga. Handy erbjuder drygt 50 procent mer papper än Serlas klassiska hushållsrulle.

Serla XXL
För dig som vill ha ett starkt papper som håller länge. Serla XXL är perfekt vid rengöring av lite tuffare fläckar, som fett och olja.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio och Serla och ej en artikel av LEVA&BO

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande