ANNONS

Innehåll från Serla

Fem myter och sanningar – visste du det här om ditt hushållspapper?

Hushållspapper ska källsorteras som papper (väl?), är dåligt för miljön (eller?) och kan spolas ner i toaletten utan problem (så är det ju?). Här är fem myter och sanningar om hushållspapper.

Andra har också läst

Smart val för bade dig och miljön – läs mer om Serla här

Myt #1: Att använda hushållspapper är dåligt för miljön

Svar: Nej.

Serlas hushållspapper är framtaget för att påverka miljön så lite som möjligt. Exempelvis är rullarna till största del tillverkade av återvunnet papper och kompakt rullade – så att det finns fler ark på varje rulle. Smidigt för dig som inte behöver byta rulle så ofta. Men också en resurssparande fördel eftersom det i förlängningen innebär färre transporter. Utöver det är Serlas produkter tillverkade i Mariestad, Svanenmärkta och kommer i förpackningar tillverkade av sockerrör.

Myt #2: Hushållspapper lämnar repor efter sig

Svar: Nja.
Hushållspapper består av kraftiga ark och kan lämna små repor på känsliga ytor som glasögon ifall det används torrt. Om man däremot blöter upp pappret är det ett perfekt hjälpmedel mot stänk på exempelvis fönster eller speglar. Torka rent med hushållspapper och torrt med exempelvis en handduk.

Myt #3: Absolut inget hushållspapper i komposten

Svar: Ja och nej.
Hurvida det är lämpligt att kompostera ditt hushållspapper eller inte beror på vad du använt det till. Har du torkat upp vatten eller matrester går det att kompostera utan några som helst problem. Har du däremot använt det för att rengöra köket med rengöringsmedel eller liknande ska du slänga det i soporna. Om du komposterar ditt hushållspapper – riv det i mindre bitar så går det snabbare.
Tips! När du har en tom rulle – klipp den i tre kortare rör och sätt ner i din kompost. Det hjälper till att lufta komposten och snabbar på förmultningen.

Myt #4: Hushållspapper källsorteras som papper

Svar: Nej.
Hushållspapper sorteras som brännbart. Själva rullen kan dock källsorteras som papper, och förpackningen som plast.

Myt #5: Hushållspapper kan spolas ner i toaletten

Svar: Absolut inte.
Hushållspapper är framtaget för att suga upp vätska och hålla ihop. Om hushållspapper spolas ner kan detta leda till att det blir stopp i rören och orsaka översvämningar hemma. Toalettpapper i toaletten – och hushållspapper i övriga hushållet.

Serla kompromissar inte med kvaliteten – läs mer här

 

FAKTA: Det här är Serla

Sedan 60-talet har Serla varit förknippat med omtanke för miljön, mervärde för kunderna och en hjälp att lita på i vardagen. Pappret tillverkas i Mariestad, är producerat av återvunnet material och självklart Svanenmärkt. En bonus är att förpackningarna är tillverkade av sockerrör – varje del av produktionen ska nämligen påverka miljön så lite som möjligt. Rullarna är även mer kompakta än de flesta andra, vilket innebär att de räcker längre.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio och Serla och ej en artikel av LEVA&BO

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande