ANNONS

Innehåll från Serla

Fem enkla knep för ett mer miljövänligt hem

Det är viktigt att tänka på vilka klimatavtryck man lämnar efter sig, varför inte börja i sitt eget hem? Genom att göra medvetna val kan du göra stor skillnad och ta ditt ansvar – och det behöver inte vara ett dugg krångligt.

Serla har ett stort sortiment med miljövänliga produkter – se alla här

Miljömedvetenheten ökar och många väljer att trappa ner på flygresor, åka mer kollektivt och fylla kylskåpet med ekologiska alternativ. Men en del tycker att det känns svårt att veta var man ska börja, då kan det vara en bra idé att starta på hemmaplan. Här är några sätt att göra ditt hem mer miljövänligt.

#1: Sopsortering

När du sorterar dina sopor och sedan slänger dem på rätt sätt drar du ditt strå till stacken för att se till att farliga ämnen tas om hand på ett säkert sätt. En del material kan återvinnas och bli nya produkter medan annat avfall hanteras på andra vis – och du kan minska avfallet som riskerar att hamna på en soptipp. Det här skyddar både människor och miljö.

#2: Ekologisk städutrustning

Självklart vill man ha ett rent hem som doftar gott – det går att få det utan giftiga kemikalier. Många produkter är miljömärka, vilket inte sliter på miljön lika mycket som andra alternativ. I många fall går det även att effektivt rengöra kastruller, skärbrädor och fogar med saker du redan har hemma. Citron, ättika och vatten kommer du långt med.

#3: Förvara rätt

Något alla kan göra, som inte kostar något, är att sluta slänga mat. Genom att planera innan du handlar och sedan förvarar råvarorna på rätt sätt minskar du risken att maten hinner bli dålig innan du äter den. Mycket frukt och grönsaker trivs till exempel i lite svalare temperatur medan bröd är viktigt att säkra från för mycket syre.

#4: Hushållspapper

Ett kök är inte komplett utan hushållspapper. Det skapar bättre förutsättningar att hålla rent – utan att använda andra rengöringsmedel. Även här finns det miljövänliga alternativ. Serla har ett stort sortiment av snälla hushållspapper som gör att du kan torka utan dåligt samvete. Ett av många alternativ är korta ark gör att du kan hantera spill effektivt, ekonomiskt och på ett hållbart sätt. Ett annat alternativ är ett papper med en styrka som gör att du kan behandla tuffare fläckar som olja och fett. Ett extra plus är att förpackningarna är gjorda av sockerrör.

#5: Plastbanta – på rätt sätt

Länge har uttrycket "plastbanta" varit en snackis och ett måste för alla hem. Men all plast är inte farlig. Det är ofta de mjukare varianterna, som kan innehålla tillsatsämnen, som är bra att undvika. Börja med att undvika att ha plast i närheten av din mat. Köksredskap som stekspadar och teflonpannor, förpackningar som du använder i mikron och konservburkar med plasthölje på insidan är sådana exempel.

Serla ger möjlighet att göra smarta val i vardagen – se hela sortimentet här

FAKTA:Vilket hushållspapper passar dig?

Serla har ett stort sortiment av hushållspapper där alla har en sak gemensamt: De är snälla mot miljön. Vilket hushållspapper passar dig?

 

Serla Miljöval hushållspapper
Korta ark gör att rullen räcker längre, vilket är både smart och hållbart. Nu har hushållspappret även blivit ännu starkare.

Serla Miljöval Maximeter hushållspapper
Varje rulle har hela 200 korta ark, vilket gör att du effektivt kan hantera allt spill. Ekonomiskt och smidigt!

Handy

Den smidiga förpackningen, gjord på sockerrör, gör att du enkelt kan ta papper med en hand. Perfekt när dina händer är kladdiga. Handy erbjuder drygt 50 procent mer papper än Serlas klassiska hushållsrulle.

Serla XXL

För dig som vill ha ett starkt papper som håller länge. Serla XXL är perfekt vid rengöring av lite tuffare fläckar, som fett och olja.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Serla och ej en artikel av LEVA&BO