ANNONS

Innehåll från Serla

Därför ska du inte spola ner hushållspappret i toaletten

Det är en vanlig sökning på nätet och en fråga vars rätt och fel det råder delade meningar om. Dags att slå fast – en gång för alla: Nej, man ska inte spola ner sitt hushållspapper i toaletten.

Andra har också läst

När du väljer Serla gör du ett aktivt miljöval – läs mer här

Många av oss kan nog känna igen sig i känslan när toalettpappret tagit slut och orken att gå till affären för att köpa nytt tryter. Hushållspappret får bli en snabb lösning för dagen.
Papper som papper, tänker man. Det är väl ingen skillnad? Jo, det är det.

Risk för stopp i rören

Att spola ner sitt hushållspapper i toaletten kan innebära tråkiga konsekvenser den gång olyckan är framme. Stopp i rören och i förlängningen översvämningar som kan drabba dig och dina grannar.

Hushållspappret är nämligen speciellt framtaget för att ha så hög uppsugningsförmåga som möjligt samt för att vara starkt och hålla ihop –även i kontakt med vatten och andra vätskor.

I köket, och hemmets andra rum, är dessa egenskaper guld värda när spill och fläckar ska torkas bort. Men hamnar hushållspappret i avloppsrören kan samma egenskaper orsaka stopp.

En kunskapslucka

Trots den överhängande risken för avloppsbekymmer är det många svenskar – faktiskt en hel tredjedel – som tror att det är fritt fram att spola ner hushållspappret i toaletten.

Skriver man in "hushållspapper" i ett sökfält på nätet får man genast "på toan" som ett kompletterande förslag. Genomför man sökningen hittar man många diskussionstrådar på ämnet. Men tyvärr även exempel på när det har gått snett och stoppet blivit ett faktum.

Ett miljöproblem

Även om hushållspappret spolats ner i toaletten och man klarat sig undan både översvämning och stopp hemma i badrummet innebär det inte att problemet är ur världen. Felspolningarna skapar stora problem för reningsverk runt om i landet, som årligen får rensa bort enorma mängder hushållspapper från det inkommande avloppsvattnet. En onödig ansträngning på miljön – som hushållen enkelt kan underlätta genom att spola medvetet.

Så nu slår vi fast – en gång för alla: Toalettpapper i toaletten – och hushållspapper i övriga hushållet.

Miljövänligt hela vägen – läs mer om Serla här

 

FAKTA: Serla: Det snälla hushållspappret

Gör ett aktivt miljöval när du väljer hushållspapper. När Serla producerar sina produkter är målet att varje del ska påverka miljön så lite som möjligt. Det gör de bland annat genom att pappret till stor del görs av fiber från returpapper och annat återvunnet pappersmaterial – som de även köper in så lokalt som det bara går.

 

Vilket hushållspapper passar dig?

Serla har ett stort sortiment av hushållspapper där alla har en sak gemensamt: De är snälla mot miljön. Vilket hushållspapper passar dig?


Serla Miljöval hushållspapper
Korta ark gör att rullen räcker längre, vilket är både smart och hållbart. Nu har hushållspappret även blivit ännu starkare.


Serla Miljöval Maximeter hushållspapper
Varje rulle har hela 200 korta ark, vilket gör att du effektivt kan hantera allt spill. Ekonomiskt och smidigt!


Handy
Den smidiga förpackningen, gjord på sockerrör, gör att du enkelt kan ta papper med en hand. Perfekt när dina händer är kladdiga. Handy erbjuder drygt 50 procent mer papper än Serlas klassiska hushållsrulle.


Serla XXL
För dig som vill ha ett starkt papper som håller länge. Serla XXL är perfekt vid rengöring av lite tuffare fläckar, som fett och olja.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio och Serla och ej en artikel av LEVA&BO

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande