Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Innehåll från Samsung

Så väljer du rätt surfplatta – 3 tips

Funderar du på att köpa en surfplatta, men vet inte riktigt vad du ska leta efter? Här guidar vi dig genom de senaste funktionerna och finesserna.

Sugen på nya Samsung Galaxy Tab S4? Läs mer här och se bilderna

 

Vare sig du är en van surfplatteanvändare eller på väg att inhandla din första surfplatta kan det vara bra att uppdatera dig gällande nya smarta funktioner – samt få lite handfasta råd inför ditt köp. Med de här tre tipsen hjälper Ardelan Sohrevardi, Product Manager Tablet & Wearables på Samsung, dig att hitta den surfplatta som passar dig och dina behov bäst:

 

1. Välj en surfplatta som alla i familjen kan dela på.

Eftersom mer än hälften av alla som har en surfplatta delar den med någon annan rekommenderar Ardelan Sohrevardi att man väljer en platta med ett Multi User Mode. Nya Samsung Galaxy Tab S4 låter dig ha upp till åtta personliga profiler.

– Med den här funktionen slipper du oroa dig för om du har glömt att logga ut ur exempelvis Facebook. Så länge du stänger av skärmen kan ingen annan få tillgång till ditt eget specifika konto, säger han och tillägger:

– För de små barnen kan du skapa en profil där de bara får access till appen Kids Mode som har barnanpassat innehåll. Då styr du helt vilket innehåll barnen tar del av – och du kan även tidsbegränsa surfandet.

 

I Galaxy Tab S4 är det även extra smidigt att logga in. Istället för att komma ihåg ett lösenord behöver du, tack vare ansiktsigenkänning och iris-scanning, bara titta på surfplattan för att loggas in.

 

2. Se den som en central del i hemmet

Tiden när surfplattan låg och samlade damm i hyllan är förbi. Med funktionen Daily Board blir Galaxy Tab S4 hjärtat i det uppkopplade hemmet.

– Daily Board förvandlar din surfplatta till en digital anslagstavla som visar valfria foton, väder och tid. När du stoppar ner surfplattan i det skräddarsydda stället är den i Always On-läge, vilket innebär att du aldrig behöver mötas av en oladdad svart skärm. Om du inte vill att den ska stå på när ni är på jobbet eller i skolan är det bara att sätta på timern.

 

3.Testa bildkvalitet och ljud i butik

I och med att många av oss tittar på film och serier på våra surfplattor tipsar Ardelan Sohrevardi om att man alltid ska provtesta surfplattan innan köp. För att du ska få en bioliknande ljudupplevelse har Galaxy Tab S4 fyra inbyggda högtalare med ett kraftfullt surroundljud. Den har även en skarp Super AMOLED-skärm med stöd för HDR.

– Vi har också tagit bort knappen och loggan för att göra skärmen, som nästan går ut till kanten, större. Själva surfplattan är dock av samma storlek som tidigare modeller.

 

Sugen på nya Samsung Galaxy Tab S4? Läs mer här och se bilderna