Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Innehåll från Samsung

Det här gör barnen helst på nätet

Barn idag är nästan lika uppkopplade som oss vuxna och i princip alla har någon form av digital enhet. Men var hänger de helst när de är online? I spelappar och på Youtube, visar en ny undersökning.

Sugen på nya Samsung Galaxy Tab S4? Läs mer här och se bilderna

 

Ett växlande mellan Facebook, Instagram och diverse nyhetsappar är ett återkommande onlinebeteende hos många vuxna. Tittar vi på våra barns internetanvändande ser det något annorlunda ut.

 

Enligt en undersökning som Ungdomsbarometern gjort på uppdrag av Samsung hänger barn i åldern 2-14 år helst av allt på Youtube eller spelar spel. Att streama videos och filmer på exempelvis Netflix, SVT och Viaplay ligger också i topp när det kommer till deras digitala aktiviteter. Ju äldre barnet blir, desto populärare blir musik, utbildning och sociala medier. Samtidigt minskar intresset för att måla, rita och skapa.

 

Ungdomsbarometern har även undersökt vilken digital enhet som är populärast bland de unga. Surfplatta eller smartphone – vad använder de helst? Surfplattan är den vanligaste digitala enheten för svenska barn upp till 7-årsåldern då nio av tio regelbundet använder en platta. Från tio år och uppåt har surfplattan ersatts av en smartphone som den vanligaste digitala enheten.

Alla har sitt eget konto

Det är nästan omöjligt att prata om barns internetsurfande utan att beröra den oro som många föräldrar känner inför det. Hur ska man egentligen förhålla sig till barnens digitala liv och hur ser man till att de surfar tryggt? För att föräldrar ska ha bättre koll på vad barnen gör på nätet har Samsung en funktion i sina surfplattor som gör det möjligt för familjer att ha upp till åtta användarprofiler i surfplattan.

 

– Det här innebär att alla familjemedlemmar får en egen, unik upplevelse i surfplattan. Varje individ har sitt eget konto, sina egna inlogg till olika appar och egen browserhistorik. Som förälder kan du skapa en begränsad profil åt dina barn, berättar Karl-Oskar Tjernström, marknadschef för Mobile inom Samsungs nordiska verksamhet.

 

Barnanpassat innehåll

Till exempel kan du skapa en profil där de små barnen bara får access till appen Kids Mode som har barnanpassat innehåll:

 

– Då styr du helt vilket innehåll barnen tar del av – och du kan även tidsbegränsa surfandet. Kids Mode låser sig automatiskt vid det klockslag du på förhand ställt in.

 

Med Samsungs nya Galaxy Tab S4 är det extra smidigt att logga in. Hela familjen slipper att komma ihåg lösenord, och loggar i stället in till sin personliga profil genom ansiktsigenkänning eller iris-scanning.

 

Sugen på nya Samsung Galaxy Tab S4? Läs mer här och se bilderna