Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
ANNONS

Innehåll från Samsung

Så hittar du rätt tv för ditt rum

Oavsett om du har ett gigantiskt vardagsrum, ett litet sovrum eller något mittemellan – det finns en tv som passar.

Men det finns en del saker att tänka på när man väljer tv. Här guidar vi dig i hur du kan tänka. 

EXTERN LÄNK: Upptäck Samsung Lifestyle – ett sortiment av designad hemelektronik, som nya kylskåpet Bespoke som kan anpassas efter din stil.  

 

De flesta hem har en tv-apparat, många har flera. Alla tv:s funkar inte i alla rum – men oavsett storlek på rummet så finns det en som passar. 

En tv ska dock helst inte bara få plats storleksmässigt. Den ska passa in med vår stil, för våra behov och faktiskt också vår livsstil. Sedan ska den självklart ge oss den bästa tv-upplevelsen och inte tumma på kvaliteten. 

Samsungs prisvinnande design-tv The Frame uppfyller alla krav på en modern tv. Den är designad för att passa in i våra stilfulla hem, och med sin tunna tavelram som går att köpa i flera olika färger smälter den in oavsett inredningsstil. Utrustad med Samsungs senaste QLED-teknik garanterar den 100 procent färgvolym och eftersom det är en smart tv kan du självklart ha dina streamingtjänster direkt i tv:n. Och, tack vare att den finns i många storlekar går det att hitta en The Frame som passar just dig och ditt rum. 

Liten tv i köket 

Men hur ska man då tänka när man väljer storlek på tv? Vi tog hjälp av Magnus Nilsson, Technical Product Manager på Samsung. Han menar att en tv kan fylla olika syften i olika rum. 

För exempelvis köket är det ofta en källa för nyheter och uppdateringar, som morgontv-programmen med nyheter och väder. 

– Där handlar det ju sällan om några stora upplevelser, och man kan välja ett format som får passa där det finns plats. Då passar en 32- eller 43-tums bra. Den får gärna vara väggmonterad för att ta så lite plats som möjligt, säger Magnus Nilsson. 

Eftersom du enkelt kan spegla The Frame med din mobiltelefon (tillgänglighet och funktion kan variera mellan olika mobiltillverkare och modeller) lämpar de mindre modellerna också bra för att till exempel visa recept eller matlagningsvideos när du lagar mat. 

Vad passar i sovrummet? 

Många av oss uppskattar att kunna titta på tv i sovrummet, och där är det utrymmet som avgör hur stor tv:n ska vara.  

– I sovrummet har man kanske begränsat utrymme. Men å andra sidan hamnar ofta tv:n ganska långt bort. Om man placerar den i fotändan, framför sängen, har man först sängens längd, sedan 1-2 meter fram till väggen. Det betyder att man ofta har 3-4 meter till bilden. Då vill man ändå ha en TV som är stor nog att ge fina upplevelser, och där det är lätt att läsa textremsorna från kudden. Jag skulle välja en 50-55 tums storlek, om utrymmet tillåter, säger Magnus Nilsson. 

Om du däremot har ett mindre sovrum, eller ett litet barnrum, kan det vara en fördel med den lilla The Frame på 32 tum. Då får du en mindre tv, men fortfarande samma prisbelönta design. Eftersom The Frame är utrustad med Art Mode som visar utvalda konstverk när tv:n är avstängd får du också något att vila ögonen på när du inte tittar på film eller serier. 

Storleken har betydelse i vardagsrummet

Medan en mindre tv kan passa i barnrummet eller köket är  vardagsrummet den plats där vi verkligen kan dra på och unna oss något större, menar experten. 

– Här handlar det om att ge en engagerande film- eller sportupplevelse. Då vet vi att storleken har betydelse. Precis som på biografen så är det den stora bilden som låter oss uppslukas av innehållet, och det är svårt att välja för stor tv.

Här tipsar han om The Frame i 65 eller 75 tum. 

– De ger en perfekt kombination mellan att ge stora tv-upplevelser när den är påslagen och en vacker och spännande konst-upplevelse när tv:n är avstängd och har gått över i Art Mode, avslutar han. 

EXTERN LÄNK: Vilken The Frame passar dig? Du hittar allt om Samsungs prisbelönta designtv här.  

 

Fakta: Upptäck Bespoke – en kyl och frys som kan anpassas efter ditt hem

Tv:n The Frame är inte den enda i Samsungs Lifestylesortiment som kan anpassas efter din stil och ditt hem. Den 28 september lanseras Bespoke, som ger dig möjligheten att utrusta ditt kök med en kyl och frys som enkelt och snygg visar upp din unika stil och smak. Bespoke finns i färgerna Satin Beige, Glam Lavender, Satin Sky Blue samt Satin Navy. Välj själv om du vill ha en färg som sticker ut eller gå på ett mer neutralt alternativ. 

– Bespokes färger är mer ovanliga och kan göra köket mycket mer levande jämfört med klassiska färger. Kylen passar utmärkt för bland annat modemedvetna och designintresserade personer, eftersom den kan bli en snygg design i köket som du gärna vill visa upp, säger Rikard Fornbäck, Samsungs produktspecialist. 

Extern länk: Läs mer om Bespoke. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Samsung och ej en artikel av LEVA&BO