ANNONS

Innehåll från Kvik

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Glöm senaste trenden – här är tre smarta val för köket

Sugen på nytt kök – men trött på trender som kommer och går?
Lugn, du kan andas ut.
Den nya "antitrenden" visar att allt fler väljer bort show-off kök.
Här är tipsen som ger dig ett tidlöst kök med lång livslängd.

EXTERN LÄNK: Dansk design för olika budgetar – se Kviks sortiment av kök här

Allt fler inser att det inte är hållbart – varken för miljön eller plånboken – att se sina kök som trendaccessoarer. I stället har det trendiga köket blivit tidlöst och hållbart med lång livslängd skräddarsytt för ditt liv och din personlighet.

– Välj ett kök som gör din vardag både enklare och vackrare. Med stilrena linjer och funktionella lösningar så förlänger du ditt köks livslängd. Utgå från en neutral färg på köksinredningen, som grå, svart eller vit och addera sedan detaljer som sticker ut. Att byta handtag är ett exempel på hur man med små medel kan ändra stilen på ett kök, säger Claus Johnsen, designchef på Kvik.

Smart koncept anpassat efter budget och behov

Dansk design har alltid stått för det enkla och stilrena formspråket, som är både funktionellt och vackert. Men det förknippas också ofta med exklusivitet och höga priser. Så behöver det dock inte vara.

Kvik har ett koncept, där priset hålls nere tack vare smarta lösningar med noggrant utvalda produkter, stora inköp och effektiva transporter. I stället för att leverera färdiga kök från Danmark monteras Kviks kök i den butik som ligger närmast kunden. Genom att satsa på stora volymer av färre men tidlösa inredningsalternativ får du genuin dansk design och ett kök som blir en trotjänare i många år – utan att ge avkall på kvalitet eller funktion.

– Någon sa en gång "Efter din kropp är ditt hem den mest personliga saken i livet". I stället för att kopiera en trend – utforma ditt kök precis som du vill. Det kvittar om det blir trendigt eller inte, det viktiga är att det känns äkta och att du har skapat det själv, säger Claus Johnsen.

Praktisk lösning för nytt uttryck

Vill du ändå förändra köket emellanåt för att få ett mer spännande uttryck har Kvik tagit fram möbelmodulen Prato X. Med vändbara luckor kan du enkelt byta färg utan att använda verktyg och du kan anpassa uttryck efter säsong eller humör. Det tar bara en minut – och du kan alltid få tillbaka det ursprungliga färgvalet lika snabbt.


Tre tips – så tänker den "anti-trendiga" köksköparen:
1. Distraheras inte av de senaste trenderna, utan välj ett kök som du kommer att trivas i. Tänk långsiktighet, enkelhet och kvalitet. Här ska du leva både idag – och om många år.
2. Addera färg, fina detaljer och personlighet genom accessoarer och tillbehör, som du enkelt kan variera och byta ut.
3. Hållbara val. Många tänker att hållbart är dyrt – men det stämmer ofta inte. Att ditt kök och din utrustning håller i många år gynnar både vår miljö och din ekonomi. Ett exempel är den träbaserade laminatbänkskivan som också är det material som är billigast att välja som bänkskiva.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Kvik och ej en artikel av LEVA&BO

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande