Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
ANNONS

Innehåll från Hemfrid

Maxa rutavdraget inför 2021 - anlita rätt hjälp för hemmets alla delar

Att skaffa städhjälp handlar för de flesta om att köpa sig tid till annat i livet. Men det finns fler saker än priset som man bör tänka på. Här är 5 smarta tips.

EXTERN LÄNK: Vad kan vi hjälpa dig med? Få en enklare vardag - läs mer här. 

Städning är en het potatis i många hem. Att anlita en städfirma blir allt mer självklart för många, men hur ska man välja rätt aktör? Jörgen Lidvall från Hemfrid ger sina bästa tips på vad du bör tänka på när du väljer städfirma.

Jörgen Lidvall, Försäljningschef på Hemfrid.Jörgen Lidvall, Försäljningschef på Hemfrid.Jörgen Lidvall, Försäljningschef på Hemfrid.
Jörgen Lidvall, Försäljningschef på Hemfrid.

1. Fundera över era städbehov

Hur man ser på ordning och reda är väldigt individuellt. Vissa vill ständigt ha det spotless till varje pris, medan andra är nöjda med en storstädning en gång i månaden. Vissa föredrar att slippa dammsugandet men gör gärna tvätten, medan andra blir kallsvettiga av blotta tanken på att byta hela familjens sängkläder. Se till att gå igenom behov och förväntningar noga. Vad tycker ni är jobbigt med städningen? Var kan det uppstå konflikter? Därefter kan städfirman ta fram ett förslag på hur ni kan lägga upp arbetet och ifall det bör ske varje eller varannan vecka. 

2. Välj en aktör med bredd

Att dammsuga, tvätta golv och damma hyllor är möjligen att uppfylla ett grundläggande behov av renlighet. Men det finns så mycket mer att ta hjälp med, särskilt inom RUT-avdraget. Vissa aktörer erbjuder allt från fönsterputs till trädgårdsarbete och hemmafix – allt på en och samma månadsfaktura. 

3. Trygghet, säkerhet, och kvalitet

Att släppa in främmande människor i ens hem på regelbunden basis är en känslig sak för många. Det finns gott om skräckhistorier där mindre nogräknade aktörer i branschen har begått kostsamma misstag. Innan du köper städhjälp ska du alltid kolla upp att det finns en ansvarsförsäkring inbäddat i priset ifall något går fel, samt en kvalitetsgaranti ifall du inte blir nöjd. Det lönar sig i längden. Och var noga med att du väljer en aktör med utbildad personal, låt ett proffs ta hand om städningen så att du kan tänka på annat

4. Välj schyssta villkor för de anställda

Städbranschen har länge präglats av otrygga anställningar. För att värna om långsiktiga kundrelationer och anställningstrygghet är det extra viktigt att välja en aktör som erbjuder kollektivavtal och tillsvidareanställning i så stor utsträckning som möjligt. Även utbildning och kompetensutveckling är viktiga delar i att vara en schysst arbetsgivare som värdesätter sina medarbetare.

5. Ställ krav på hållbarhet

Att jobba med hållbarhet blir alltmer naturligt för de flesta bolag i dag, men inom städbranschen är det inte lika självklart. Kolla upp miljöcertifieringar och hur man hanterar sitt städmaterial. Vissa bolag har till och med en hållbarhetsredovisning som illustrerar hur hållbarhetsområdet prioriteras.  

EXTERN LÄNK: Kom igång med din veckostädning, få prisuppgift här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Hemfrid och ej en artikel av LEVA&BO